U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Nieuwe Women’s 3x3 League Netherlands succesvol van start

Terug naar overzicht

Nieuwe Women’s 3x3 League Netherlands succesvol van start

24 december 2018 15:29:00

Sharon Beld, Fleur Kuijt, Gillian Scholten en Ingrid van der Plas mogen zicht de eerste winnaars noemen van de nieuwe Women’s 3x3 League Netherlands.

In de finale van de eerste ronde van deze fonkelnieuwe 3x3 competitie voor vrouwen die de Nederlands Basketball Bond heeft gelanceerd, stond het viertal tegenover een ander kwartet uit Katwijk, dat werd gevormd door Noor Driessen, Deborah Vos, Iris Govers en Marieke van Schie. De 19-14 zege in de finale leverde Beld. Kuijt, Scholten en Van der Plas afgelopen zondag een cheque van 500 euro op in sporthal De Doelen in Breda. Voor de verliezende finalisten was er een bedrag van 250 euro.

De nieuwe Women’s 3x3 League Netherlands - powered by ballenleverancier Wilson - vindt plaats in de competitievrije speelweekeinden van de clubs in de Vrouwen Basketball League. Ook de clubs in de Promotiedivisie bij de vrouwen zijn benaderd voor deze pilot. Doel is het vrouwenbasketball in Nederland verder te laten groeien, waarbij 3x3 basketball een goede ‘tool’ kan zijn. In de Women’s 3x3 League Netherlands, die in toernooivorm wordt gespeeld, is plek voor maximaal 12 teams.

In Breda stonden drie teams uit Katwijk in de halve finales, samen met een ploeg van Jolly Jumpers uit Tubbergen. Andere deelnemers waren Lekdetec.nl, EBV Baros en Cangeroes uit Utrecht, Voor gastheer Open Run was er een wild card.

De reacties op het eerste toernooi waren veelal positief en de teneur was dan ook: dat smaakt naar meer. De tweede ronde van de Women’s 3x3 League Netherlands vindt volgend jaar plaats op 24 februari in Rotterdam en de derde op 18 mei, wederom in Breda, maar dan bij Pier 15.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF