U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Jesper Jobse lanceert boek over 3x3 basketball

Terug naar overzicht

Jesper Jobse lanceert boek over 3x3 basketball

5 februari 2019 17:06:00

Een Olympische droom, een WK in Amsterdam en nu ook een boeklancering: 3X3 basketball is hot! In aanloop naar de FIBA 3X3 World Cup komende zomer in Amsterdam, presenteert international Jesper Jobse donderdag 7 februari a.s. zijn boek ‘3X3 For Development’.

De sport, tijdens volgende Olympische Spelen in Tokyo in 2020 voor het eerst op het programma, is bezig aan een wereldwijde opmars en Jobse pioniert daarin volop. Want 3X3 is niet alleen een van de snelst groeiende sporten ter wereld, het is ook een way out voor jongeren in Nederland en ver daarbuiten.

Jesper Jobse is één van de vaste waarden van het Nederlands 3x3 team, dat in Tokyo een gooi wil doen naar een medaille. ‘"Op WKs wonnen we al twee keer zilver, dus dat zit er met de juiste voorbereiding zeker in, aldus Jobse. Maar 3X3 is meer dan een sport. Volgens de international is het een manier om met name jongeren te helpen om zich op een positieve manier te ontwikkelen. De effecten van de door hem ontwikkelde methode die 3X3 basketball als basis heeft wordt inmiddels in verschillende Nederlandse steden toegepast, en ook buiten de landsgrenzen worden er grote successen gehaald.

"We hebben veel geleerd over street sports wereldwijd en het meten van de effecten hiervan. Bij specifiek 3X3 basketball zien we hele duidelijke effecten in het eigenaarschap van jongeren om hun dromen te kunnen najagen en dat levert heel veel op. De samenwerking met de legendarische sportuniversiteit van Keulen, NGO - GAME en ISA (International Sports Alliance, red) heeft geresulteerd in een aantal fantastische inzichten met dit eerste en unieke 3X3 basketbal boek als uitkomst."

Op 7 februari staat de Apollohal in Amsterdam volledig in het teken van 3X3 basketball. Naast de presentatie van het boek 3X3 For Development, lanceren 3X3 Unites en ISA op die dag ook de Legacy Tour. Een internationale serie wedstrijden die volledig in het teken staat van de ontwikkeling van jongeren met behulp van 3X3 basketball. En natuurlijk is er ruimte om zelf ook kennis te maken met deze sport.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF