U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Lions en Angels zwaar ingedeeld voor WK 3x3 in Amsterdam

Terug naar overzicht

Lions en Angels zwaar ingedeeld voor WK 3x3 in Amsterdam

18 februari 2019 15:02:00

De Nederlandse mannen zijn bij de FIBA 3x3 World Cup die van 18 t/m 23 juni in Amsterdam wordt gehouden, ingedeeld in een zware groep. Op basis van de posities op wereldranglijst per 1 februari 2019 zitten de Orange Lions (nummer negen van de wereld) in groep A met Servië, de Verenigde Staten, Turkije en Zuid-Korea. Servië is de nummer één van de wereld, de Amerikanen bekleden de achtste plek.

De Nederlandse vrouwen, die op 1 februari de achtste plek innamen op de FIBA World Ranking, zijn ook terecht gekomen in een zware groep. Tegenstanders in groep A zijn China (nummer één van de wereld), Hongarije, Letland en Turkmenistan. Zowel bij de mannen en de vrouwen zijn er vier groepen van vijf landen. De bovenste twee van elke groep gaan door naar de kwartfinales.

Europese Spelen
Tegelijkertijd met het WK in Amsterdam worden in het Wit-Russische Minsk de Europese Spelen gehouden. Aan dat grote internationale sportevenement doet Nederland ook met een mannen- en vrouwenteam mee. De groepsindeling daarvoor wordt bepaald aan de hand van de wereldranglijst op 3 mei 2019.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF