U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Ook Katwijk doet mee aan WE HERE campagne

Terug naar overzicht

Ook Katwijk doet mee aan WE HERE campagne

9 mei 2019 16:09:00

Er komt maar geen einde aan de lange lijst met Nederlandse plaatsen die meedoen aan de grootscheepse WE HERE campagne van de Nederlandse Basketball Bond, om voor, tijdens en na de FIBA 3x3 World Cup in Amsterdam zoveel mogelijk mensen in het land in aanraking te laten komen met (3x3) basketball. Afgelopen zaterdag was Katwijk aan de beurt. Daar werd in de rust van de finalewedstrijd tussen Solar-systemen GRasshoppers en Loon Lions WE HERE Katwijk 'afgetrapt'.

In de tot de nok toe gevulde en sfeervolle sporthal Cleijn Duin tekenden de organisaties die in WE HERE katwijk samenwerken, het kick-off bord. Die organisaties zijn de gemeente Katwijk, het Welzijnskwartier Katwijk, basketbalvereniging Solar-systemen Grasshoppers en de Nederlandse Basketball Bond.

Hoofdleverancier
Grasshoppers al jaren een van de hoofdleveranciers voor de nationale 3x3 selecties. Speelsters die 3x3 medailles hebben gehaald bij internationale titeltoernooien, zoals Karin Kuijt, Sharon Beld, Fleur Kuijt en Evelien Lutje Schipholt, spelen of speelden voor de club uit Katwijk. Bij de mannen zijn dat Sjoerd van Vilsteren, Bas Roozendaal, Kasper Averink, Jesper Jobse en Joey Schelvis.De nieuwe 3x3 competitievoor vrouwen, gekoppeld aan de VBL, wordt gedomineerd door speelsters van Grasshoppers.

Martin Ho Suie Sang, bij de NBB verantwoordelijk voor basketbalontwikkeling, is blij dat ook Katwijk aanhaakt bij de WE HERE campagne: "Het is mooi dat Grasshoppers, naast het leveren van al die toppers voor de nationale selecties, nu ook 3x3 gaat inzetten om de basketbalsport lokaal in de breedte te versterken." Ook Adger van Helden, de Katwijkse wethouder Sport,  is verheugd over de samenwerking tussen de vier partijen. "We hopen dat door deze samenwerking en deze nieuwe vorm van basketball Katwijkse  jongeren worden gestimuleerd om te gaan sporten of dat nog meer te gaan doen.”

Voorschot
Tijdens Koningsdag nam Grasshoppers al een voorschot op de campagne door 3x3 te introduceren op de scholen in Katwijk. Welzijnskwartier Katwijk en Grasshoppers gaan daar in aanloop naar het WK 3x3 in de maanden mei en juni een vervolg aan geven door veel 3x3 clinics aan te bieden op de basisscholen, middelbare scholen en pleintjes in de wijken. Daarnaast organiseert Grasshoppers deze zomer 3x3 inloopavonden in Cleijn Duin, om (ex-)leden en potentiële nieuwe leden extra aanbod te bieden.

De clinics en inloopavonden bereiden de teams van de basisscholen, het voortgezet onderwijs en de pleintjes voor op het Urban Style 3x3 basketball evenement dat wordt gehouden op woensdag 12 juni van 13.30 tot 19.00 uur op het parkeerterrein bij het jongerencentrum Scum in Katwijk aan Zee. De winnaars van deze toernooien worden afgevaardigd naar de verschillende side events tijdens de FIBA 3x3 World Cup van 18 t/m 23 juni in Amsterdam.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF