U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » WE HERE Heerenveen en WE HERE Fryslân gelanceerd

Terug naar overzicht

WE HERE Heerenveen en WE HERE Fryslân gelanceerd

11 mei 2019 17:24:00

Ook de stad Heerenveen en de provincie Friesland sluiten zich aan bij de grootscheepse WE HERE campagne van de Nederlandse Basketball Bond in het land om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met 3x3 basketball. Vrijdag 11 mei is tijdens de kick-off niet alleen We HERE Heerenveen gelanceerd, maar ook WE HERE Fryslân. Sportwethouder Jelle Zoetendal tekende het partnerbord namens de gemeente Heerenveen met trots en gaf aan het mooi te vinden dat basketbal zich zo maatschappelijk laat zien in Heerenveen.

Van 18 t/m 23 juni vindt op het Museumplein in Amsterdam de FIBA 3x3 World Cup voor mannen en vrouwen plaats. 3x3 is een vorm van basketball (waarbij drie tegen drie op één basket op een half veld wordt gespeeld) die razendsnel aan populariteit wint en die bij Spelen in Tokyo in 2020 voor het eerst op het olympische programma staat. Internationaal behoort Nederland al jaren tot de top in 3x3.

Behalve de sportieve potentie is 3x3 basketball ook een ideaal middel om mensen op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met basketball. Je hebt immers maar drie spelers nodig om een team te vormen en je kunt het zowel binnen al buiten spelen. De WE HERE campagnes die overal in het land worden gelanceerd, geven verenigingen, organisaties en instanties de mogelijkheid met 3x3 activiteiten hun inwoners in beweging te krijgen en hen basketball te laten leren kennen.

Heerenveen is een echte basketbalstad die bij de WE HERE campagne niet mag ontbreken. De populaire Streetball Masters Tour – inmiddels uitgegroeid tot de grootste 3x3 tour van Europa – komt dit jaar voor de tiende keer naar Heerenveen, dat daarmee de langst lopende SBM-stad is. Dat laatste zal bij de tiende editie van Streetball Masters Heerenveen dan ook niet onopgemerkt blijven.

Drijvende krachten in Heerenveen achter de WE HERE campagne zijn basketbalvereniging Dyna ’75 en de Stichting Bevordering en Talentontwikkeling Jeugd Basketball Friesland. Het basketbalcourt Heerenveen wordt speciaal voor 3x3 verplaatst naar Sportstad Buiten en in samenwerking met welzijnsorganisatie Caleidoscoop organiseren Dyna ’75 en de stichting clinics in buurten waar vooral mensen met een lager inkomen wonen.

Extra bijzonder is dat zij als onderdeel van de WE HERE campagne in Heerenveen deze zomer een structureel 3x3 aanbod gaan verzorgen voor leden van Dyna ’75 en alle andere inwoners van de stad die interesse hebben. Met de subsidie van de provincie wordt bovendien 3x3 ook nog ‘geactiveerd’ in andere Friese steden, onder het motto WE HERE Fryslân. Onderdeel daarvan is de 3x3 Academy die gestart wordt voor iedereen in de provincie Friesland, een initiatief dat ook financieel wordt gesteund door de provincie Friesland.

Nienke van der Werf van Dyna'75: "3x3 city Heerenveen geeft ons de kans om een nieuwe impuls te geven aan het basketball in Friesland en basketball verder te laten groeien in Heerenveen, de sportstad van het noorden. En iedereen mag dan ook weten: WE HERE!"

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF