U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » 3x3 selecties voor European Games in Wit-Rusland bekend

Terug naar overzicht

3x3 selecties voor European Games in Wit-Rusland bekend

14 mei 2019 16:26:00

De 3x3 basketbalselecties voor de European Games 2019 zijn bekend. De Nederlandse Basketball Bond vaardigt bij de mannen Jaouad Darib, Jan Driessen, Lenno Witteveen en Mack Bruining af naar Wit-Rusland, waar van 21 t/m 30 juni de Europaen Games worden gehouden. Bij de vrouwen bestaat de selectie uit Janis Boonstra, Laura Cornelius, Janine Guijt en Rowie Jongeling. Het 3x3 toernooi in Minsk duurt van 21 t/m 24 juni.

De selectie bij de mannen is samengesteld door bondscoach Brian Benjamin, bij de vrouwen door bondscoach Hakim Salem. Het 3x3 toernooi bij de European Games valt deels samen met bij de FIBA 3x3 World Cup voor seniorenteams die tegelijkertijd van 18 t/m 23 juni op het Museumplein in Amsterdam wordt gehouden. TeamNL Minsk2019’ – de volledige Nederlandse afvaardiging voor de European Games met daarbij ook de 3x3 teams – vertrekt op dinsdag 18 juni. De 3x3 selecties vliegen op dinsdag 25 juni weer terug.

Nederland zit bij de mannen in poule D met Letland, Tsjechië en Turkije. Er zijn vier poules van vier landen. De bovenste twee teams per poule plaatsen zich voor de kwartfinales. Mochten de Orange Lions dat doen, dan kruisen ze met de poule (B) van Rusland, Frankrijk, Oekraïne en Italië.  

Bij de vrouwen is Nederland ingedeeld bij Frankrijk, Zwitserland en Andorra in groep C. Als de Angels de kwartfinales halen, kruisen ze met poule A waar Rusland, Italië, Wit-Rusland en Servië in zitten. Als voorbereiding op de European Games doen de Nederlandse vrouwen van 12 t/m 16 juni mee aan de Big Twelve 3x3 in het Franse Voiron. Daar worden ze wel gecoacht door bondscoach Hakim Salem.

Klik hier voor het complete schema van alle nationale basketbalselecties.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF