U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » 3×3 PRO League terug met twee conferences en flinke prijzenpot

Terug naar overzicht

3×3 PRO League terug met twee conferences en flinke prijzenpot

14 mei 2019 18:16:00

Na het succes van de eerste editie in 2018 en als onderdeel van de olympische campagne richting Tokyo 2020 keert de 3×3 PRO League terug. De 3×3 PRO League is dé Nederlandse professionele 3×3 basketbalcompetitie voor mannen. Net als vorig jaar strijden twaalf teams om de winst. Anders dan vorig jaar wordt de competitie in twee 'conferences' afgewerkt over twaalf speeldagen. Daarnaast is de prijzenpot ook flink opgeschroefd van twintigduizend in 2018 naar maar liefst vijftigduizend dollar dit jaar.

Een andere grote verandering ten opzichte van 2018 is dat het toernooi dit jaar niet op één maar op maar liefst drie locaties plaatsvindt. De eerste stop is De Maaspoort in Den Bosch (5, 6, 9 en 10 juni), waarna de competitie afreist naar de loods van sponsor Paul Meijering Stainless Steel in Zaltbommel (15 en 16 juni). De laatste zes speeldagen (18 t/m 23 juni) zijn worden afgewerkt op het Museumplein in Amsterdam. Parallel aan de FIBA 3×3 Word Cup die daar op dat moment ook plaatsvindt.

Olympische droom
De 3×3 PRO League draagt ook bij aan de olympische ambitie van de Nederlandse Basketball Bond en de Nederlandse 3×3 spelers. Er zijn drie landen, naast gastland Japan, die zich automatisch kwalificeren voor de Olympische Spelen door hun stand op de mondiale ranglijst. Die stand wordt bepaald door punten die door het land zijn verdiend gedurende de kwalificatieperiode. De punten kunnen behaald worden door mee te doen aan internationale competities, maar ook door deel te nemen aan een sterke nationale competitie, zoals de 3×3 PRO League. Okke te Velde, technisch directeur bij de Nederlandse Basketball Bond: "Geweldig dat ook dit jaar weer de 3×3 Pro League wordt georganiseerd. Een prachtig toernooi op drie unieke locaties in Nederland waar op het hoogste niveau 3×3 basketball wordt gespeeld."

3×3 PRO League 2018
In navolging van de FIBA 3×3 slogan ‘Take it to the streets’ werden de deelnemende teams in 2018 vernoemd naar urban wijken van over de hele wereld. Uiteindelijk ging Team Bushwick (in Brooklyn, New York) bestaande uit Mack Bruining, Dimeo van der Horst, Aron Royé en Jesse Markusse er met de overwinning vandoor. Ook dit jaar zullen deze twaalf wijken de naamgevers zijn van de deelnemende teams. De samenstelling van de teams wordt in de komende dagen bekend gemaakt.

De 3×3 PRO League wordt ook dit jaar weer georganiseerd door 3X3 PRO in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond. Daarbij bijgestaan door verschillende innovatieve partners zoals GX Software, T-Mobile en Sportiff Company.

Tickets
De toegang bij 3×3 PRO League is gratis, maar alle bezoekers worden verzocht zich online te registreren. Ga naar www.3x3proleague.nl om je tickets te bestellen.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF