U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » WE HERE Zwolle van start met project 3x3 Leaders

Terug naar overzicht

WE HERE Zwolle van start met project 3x3 Leaders

15 mei 2019 21:08:00


Foto's Theo Smits (theo-smits.nl)

Zwolle is de volgende in de lange rij van Nederlandse plaatsen die zijn aangehaakt bij de grootscheepse WE HERE campagne van de Nederlandse Basketball Bond om voor, tijdens en na de FIBA 3x3 World Cup in Amsterdam zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met 3x3 basketball. Woensdag 15 mei is in Wezenlandenpark, waar zich het drukst bezocht basketbalpleintje van Zwolle bevindt, het startsein gegeven voor de campagne WE HERE Zwolle. Alle betrokken partijen waren bij de kick-off aanwezig.

Op het pleintje in Wezenlandenpark zijn op elke zomerse dag veel basketballers te vinden. Op dit kloppend Zwolse basketbalhart in de buitenlucht is drie weken geleden vanuit de stichting 3x3 Unites de 3x3 Leaders opleiding gestart. Daarbij worden zeven jongeren opgeleid tot ‘rolmodel’ met als doel zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de (3x3) community. Naast deze opleiding is er ook elke woensdag een instuif waarbij basketballers en niet-basketballers de basisprincipes van 3x3 aanleren. Verder wordt als onderdeel van 3x3 Leaders een toernooi georganiseerd waar een team uit voorkomt dat mee zal doen aan de side events tijdens het WK van 18 t/m 23 juni in Amsterdam.

De 3x3 activiteiten in Zwolle uitgevoerd door de stichting 3x3 Unites in samenwerking met SportService Zwolle, Landstede Basketbal, ZAC Landstede Basketbal en de Nederlandse Basketball Bond. Namens 3x3 Unites zegt Brian ten Bosch “3x3 heeft mij als persoon enorm ontwikkeld, op het veld en daarbuiten. Met mijn team hebben we ervaringen opgedaan in binnen- en buitenland, wereldkampioen Novi Sad in Amsterdam verslagen en inmiddels al vele Streetball Masters-toernooien gewonnen. Het plezier en het community gevoel van 3x3 wil ik in Zwolle overbrengen op andere jongeren en hen laten ervaren wat 3x3 basketball allemaal te bieden heeft.”

Martijn Mellema van SportService Zwolle: “Als SportService Zwolle stimuleren we sporten en bewegen in de openbare ruimte en willen we de maatschappelijke waarde van sport benutten. Daarin zien we de toegevoegde waarde van 3x3 basketball in de stad Zwolle. Een snel groeiende urban sport waar jongeren vaardigheden leren die van pas komen op het speelveld, maar die ook bruikbaar zijn in het dagelijkse leven”. ZAC-voorzitter

Tonok Bwefar sluit zich daar bij aan: “3x3 is een prachtige uitbreiding van de sport en wij willen hier  zoveel mogelijk mensen kennis mee laten maken.”

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF