U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Nederlandse 3x3 vrouwen derde bij Women's Series in Chengdu

Terug naar overzicht

Nederlandse 3x3 vrouwen derde bij Women's Series in Chengdu

2 juni 2019 13:22:00


Foto's FIBA

De Nederlandse 3x3 basketbalsters hebben weer een stapje in de goede richting gezet op de 'Road to Tokyo'. Bij het allereerste toernooi van de FIBA 3x3 Women's Series hebben de Orange Angels belangrijke punten gehaald voor de ranking door dit weekeinde in Chengdu derde te worden. De Nederlandse mannen stonden als Team Amsterdam zondag in de halve finale van de Chengdu Masters, onderdeel van de FIBA World Tour. Door de 21-18 nederlaag tegen Novi Sad werden de Nederlanders uiteindelijk vierde,

Jill Bettonvil, Loyce Bettonvil, Fleur Kuijt en Natalie van den Adel deden afgelopen weekeinde in voorbereding op de FIBA 3x3 World Cup in Amsterdam mee aan de eerste editie van de professionele FIBA 3X3 Women’s Series in de Chinese stad Chengdu. Zij vormen samen met Karin Kuijt en Emese Hof de selectie voor het WK op het Museumplein.

De Nederlandse vrouwen beleefden in Chengdu een valse start door het eerste duel in groep B met 21-10 te verliezen van China. Het herstel kwam met een benauwde 16-18 zege op Japan, waarna een plek in de kwartfinale veilig werd gesteld door de laatste groepswedstrijd tegen Oekraïne met 15-13 te winnen. De kwartfinale tegen de Verenigde Staten ontaardde in een thriller die in de verlenging door de koelbloedige Jill Bettonvil met 17-14 in Nederlands voordeel werd beslist. In de halve finale was Australië, de uiteindelijke kampioen, met 12-10 net te sterk. 

Team Amsterdam
De Nederlandse 3x3 mannen, die in voorbereiding op het WK als Team Amsterdam de Challengers afgaan, verdienden twee weken geleden met de tweede plek in het Chinese Kunshan een ticket voor de World Tour in Chengdu. Bij de Chengdu Masters begon Team Amsterdam in groep D met een 21-13 zege op Dnipro uit Oekraïne, gevolgd door een 21-15 nederlaag tegen het Amerikaanse Princeton. Daardoor werden Sjoerd van Vilsteren, Jesper Jobse, Dimeo van der Horst en Aron Royé in de kwartfinale gekoppeld aan het Sloveense Ljubljana.

Met een 22-15 overwinning bereikte Team Amsterdam de halve finale waarin later op de zondag het Servische Novi Sad de tegenstander was. Daarin zaten twee oude bekenden van het Nederlandse kwartet: Dejan Majstorovic en Marko Savic. Team Amsterdam trok in de halve finale met 21-18 aan het kortste einde en pakte zo de vierde plek.

In het weekeinde van 8 en 9 juni neemt Team Amsterdam deel aan de Challenger in Limassol (Cyprus). En als laatste voorbereiding op het WK zullen ze - net als de Nederlandse vrouwen die naar de European Games gaan - in actie komen bij de Big Twelve in het Franse Voiron.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF