U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » The Hague 3x3 Experience verhuist naar Sportcampus Zuiderpark

Terug naar overzicht

The Hague 3x3 Experience verhuist naar Sportcampus Zuiderpark

5 juni 2019 14:07:00

De Sportcampus Zuiderpark in Den Haag is van vrijdag 7 t/m 9 juni het decor voor een zelden vertoond 3x3 basketball spektakel: The Hague 3x3 Experience 2019. Drie dagen lang worden van 12.00 uur tot 20.00 uur op diverse courts op de Sportcampus aan de Meester P. Droogleever Fortuynweg verschillende nationale en internationale 3x3 toernooien gespeeld.  Het evenement zou eigenlijk op de Boulevard in Scheveningen plaats vinden, maar vanwege de niet zo gunstige weersverwachtingen is besloten uit te wijken naar binnen.

Het 3x3 weekeinde in Den Haag begint op vrijdag 7 juni met toernooien voor basis- en middelbare scholen uit Den Haag. De winnaars van beide toernooien plaatsen zich voor de landelijke finale op woensdag 19 juni tijdens de FIBA 3x3 World Cup op het Museumplein in Amsterdam. 

FIBA 3x3 Satellite 
Tegelijkertijd wordt op vrijdag een FIBA 3x3 Satellite afgewerkt met twaalf nationale en internationale topteams. Een FIBA 3x3 Satellite is het op twee na hoogste niveau binnen het 3x3 Pro Circuit van de internationale basketbalbond FIBA. De winnaar plaatst zich automatisch voor de FIBA 3x3 Challenger in het Chinese Yi Chang later dit jaar. 

Streetball Masters en U23 Nations League
Op zaterdag 8 juni wordt een begin gemaakt met de voorronde van Streetball Masters, de populaire 3x3 tour van de Nederlandse Basketball Bond en inmiddels de grootste tour van Europa. Aan het begin van de middag start ook de U23 Nations League, het hoogtepunt van de The Hague 3x3 Experience. De U23 Nations League is het internationale toernooi voor landenteams onder de 23 jaar, met in Den Haag deelname van de nationale mannen- en vrouwenteams van Italië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland. 

Op de slotdag van de Experience, zondag 9 juni, gaat Streetball Masters verder met het toernooi voor de volwassen teams. Parallel is de slotdag voor de U23 Nations League.  

Alle 3x3 basketbalactiviteiten op de Sportcampus Zuiderpark worden ‘omlijst’ door muziek en food. De toegang is alle drie de dagen gratis, kom dus gerust een kijkje nemen en combineer een dagje Den Haag met een bezoek aan The Hague 3x3 Experience 2019. Meer informatie, zoals het uitgebreide programma, is te vinden op www.basketball.nl/3x3experience.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF