U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Vierde plaatsen voor Team Amsterdam en Orange Lions

Terug naar overzicht

Vierde plaatsen voor Team Amsterdam en Orange Lions

8 juli 2019 17:17:00

Team Amsterdam heeft afgelopen weekeinde bij de World Tour in Mexico City beslag gelegd op de vierde plaats. Het Nederlandse viertal 3x3 basketballers verloor zondag in de halve finale van Novi Sad uit Servië. Er was ook een vierde plaats voor de Orange Lions bij de Women's Series in het Franse Poitiers. De Nederlandse vrouwen verloren daar zaterdag in de halve finale van Canada.

Het drukke 3x3 weekeinde voor de verschillende Nederlandse teams begon al op vrijdag in Poitiers. De Orange Lions eindigden daar bij het derde toernooi van de Women's Series in de groepsfase als derde na nederlagen tegen Canada (18-9), Frankrijk (21-17) en een zege op Wit-Rusland (14-12). In de kwartfinales wonnen de zussen Jill en Loyce Bettonvil, Fleur Kuijt en Esther Fokke met 20-13 van Italië, maar in de halve eindstrijd was Canada opnieuw te sterk voor de Nederlandse vrouwen die zo als vierde eindigden.

In Poitiers werd ook een Challenger voor de mannen afgewerkt. In de kwalificatieronde won Team Weert (Jules Schild, Rens van Ravensteijn, Roel Aarts en Wietze Nossek) nog van het Franse Bordeaux (16-11), maar daarna versperde Podgorica (22-12) de weg naar het hoofdtoernooi. Team Utrecht (Bart van der Horst, Maarten Bouwknecht, Mo Kherazzi en Worthy de Jong) stonden wel in het hoofdtoernooi en wonnen beide duels in de groepsfase van Kragnjevac (22-10) en Piran (20-18). In de kwartfinale stuitte Team Utrecht op Podgorica. De plaaggeest van Team Weert won ook met 21-16 van Team Utrecht.

Zaterdag begon in Mexico City een etage hoger de World Tour voor Team Amsterdam (Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren, Dimeo van der Horst en Aron Royé) en Team The Hague (Bas Rozendaal, Matthew van Tongeren, Kasper Averink en Julian Jaring). Team The Hague bleef in de groepsfase steken na nederlagen tegen Campinas (18-15) en Novi Sad (22-12). Team Amsterdam won wel beide groepsduels, eerst met 20-18 van Mexico City en daarna van Princeton (21-19). In de kwartfinale moest Edmonton (17-14) eraan geloven, waarna het Nederlandse viertal in de halve finale stuitte op Novi Sad, met drie spelers van de onttroonde Servische wereldkampioen. Novi Sad won met 21-13, waardooor Team Amsterdam als vierde eindigde.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF