U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Geslaagde 3x3 Experience op Jaarbeursplein in Utrecht

Terug naar overzicht

Geslaagde 3x3 Experience op Jaarbeursplein in Utrecht

8 juli 2019 17:53:00

De stad Utrecht kijkt terug op een zeer geslaagde 3x3 Experience die van vrijdag t/m zondag op het Jaarbeursplein aan de voet van het Centraal Station in Utrecht is gehouden. Drie dagen lang werd volop gebasketbald, met op vrijdag een groot 3x3 toernooi voor Utrechtse scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs en op zaterdag en zondag een voorronde van de Streetball Masters Tour en een internationaal 3x3 toernooi voor vrouwen.

Het evenement kwam tot stand met steun van de gemeente Utrecht, die van de gelegenheid gebruik maakte om vrijdag op het main court het Sportakkoord Utrecht (waarin zo'n tachtig clubs en organisaties de handen ineen slaan) te tekenen.

De 3x3 Experience is een concept dat eerder ook in Den Haag en Amsterdam is toegepast, waarbij drie dagen lang het basketball wordt gepromoot door middel van het nog steeds aan populariteit winnende 3x3. En waar dus alles aan bod komt: een lokaal scholentoernooi, de breedtesport (Streetball Masters) en (internationale) topsport, kortom een waar basketbalfestival.


De ondertekening van het Utrechts Sportakkoord.

Het belangrijkste evenement in Utrecht was het International Women’s 3x3 Tournament Utrecht met elite teams uit Frankrijk, Roemenië, Denemarken, Duitsland, België, en Nederland, en liefst zesduizend euro aan prijzengeld. Het toernooi werd gewonnen door Team Lyon dat 3500 euro mee naar huis nam, voor Team Nijmegen (1500 euro)  en Team Den Bosch (1000 euro).

Bij Streetball Masters werd een record verbroken, want er deden 124 teams mee. Het oude record was in handen van Rotterdam met 120 teams. Je zou dus voorzichtig kunnen concluderen dat hier sprake is van een WK-effect. Twee weken geleden was het Museumplein in Amsterdam het decor van de FIBA 3x3 World Cup, een evenemt dat landelijk veel aandacht kreeg.

De locatie in het hart van het land was perfect. Er waren zeven basketbalcourts neergelegd op het Jaarbeursplein in Utrecht, dat na de renovatie van het stationsgebied speciaal is ingericht voor topevenementen. Duizenden bezoekers en voorbijgangers konden zo genieten van basketball, food trucks, de NBA2K gaming area en lekkere beats van de deejay.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF