U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Aankomend weekend vindt Streetball Masters Finals plaats op Hoekenrodeplein

Terug naar overzicht

Aankomend weekend vindt Streetball Masters Finals plaats op Hoekenrodeplein

16 juli 2019 16:55:00

Aankomende weekend, vrijdag 19 en zaterdag 20 juli, strijden teams in verschillende leeftijdscategorieën om het eremetaal tijdens de Streetball Masters Finals. Net als voorgaande jaren vindt het finaleweekend van het Nederlands kampioenschap 3x3 basketball plaats op het Hoekenrodeplein in Amsterdam.

Na het succesvolle FIBA 3x3 World Cup op het Museumplein is het slotstuk van de Streetball Masters het tweede grote 3x3 evenement in ongeveer een maand tijd in Amsterdam. Teams konden zich kwalificeren voor de Streetball Masters Finals door één van de 23 voorrondes door heel Nederland te winnen. Tijdens de Finals staan niet alleen de Nederlands kampioenschappen op het spel, maar ook toernooideelname in het buitenland. Zo plaatsen de winnaars van de Mannen Elite categorie zich voor de FIBA 3x3 World Tour, de Champions League van het 3x3 basketball.

Het toernooi wordt omlijst door muziek, de NBA 2K Game Area en verschillende side-events zoals de NBA2K Dunk Contest Finale. Het evenement is gratis te bezoeken en makkelijk via het openbaar vervoer te bereiken aangezien de locatie is gelegen bij treinstation Amsterdam Bijlmer-Arena.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF