U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Orange Lions al uitgeschakeld bij FIBA 3x3 Europe Cup

Terug naar overzicht

Orange Lions al uitgeschakeld bij FIBA 3x3 Europe Cup

30 augustus 2019 22:37:00

De FIBA 3x3 Europe Cup bij de mannen is voor de Orange Lions alweer voorbij. De Nederlandse 3x3 basketballers verloren op de eerste dag van het toernooi in het Hongaarse Debrecen beide groepsduels en zijn daardoor uitgeschakeld.


Foto fiba.basketball

Eerst leden Dimeo van der Horst, Aron Royé, Jesper Jobse en Sjoerd van Vilsteren vrijdag een 16-11 nederlaag tegen Spanje, om daarna ook met 16-11 van Oekraïne te verliezen. Daardoor eindigde Nederland op de derde plaats in groep C en zit het EK er dus op de eerste dag al op. Eerder dit jaar kwamen de Orange Lions bij het WK op het Museumplein in Amsterdam ook niet door de groepsfase heen.

Brian Benjamin, de teleurgestelde bondscoach van de mannen, is duidelijk in zijn analyse: "We schieten 4 op 40 tweepunters over twee wedstrijden en 24 procent totaal. Dat is niet genoeg om op dit niveau wedstrijden te winnen. We hebben veel goede open schoten en lay-ups gecreëerd, maar als je die niet kunt verzilveren, kun je concluderen dat we scorend vermogen missen. Wat het extra zuur maakt is dat we alle andere dingen, zoals rebounden, verdedigen en balverlies beperken, wel op een hoog niveau doen."

Ook Aron Royé steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Dit hadden we niet verwacht. Juist op een EK wil je het beste uit jezelf halen en iets moois neerzetten. Verdedigend waren we heel scherp, maar aanvallend wilde er geen bal in, waardoor we nooit in een lekkere flow kwamen. We creëerden genoeg genoeg open schoten, maar dan moet je ze natuurlijk wel maken. Op een gegeven moment ben je dan meer tegen jezelf aan het vechten dan tegen de tegenstander."

De blik van de Nederlanders kan nu weer op de World Tour. Royé: "We spelen dit jaar nog drie World Tours in Los Angeles, Nanjing en Utsunomiya. Ondertussen is het belangrijk om goed na te gaan denken over het traject richting de olympische kwalificatietoernooien in maart en april."

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF