U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Orange Lions naar FIBA 3x3 U23 World Cup 2019 in China

Terug naar overzicht

Orange Lions naar FIBA 3x3 U23 World Cup 2019 in China

25 september 2019 18:47:00

Nederland is van woensdag 2 t/m zondag 6 oktober a.s. met twee teams vertegenwoordigd bij de FIBA 3x3 U23 World Cup 2019 die wordt gehouden in het Chinese Lanzhou. Het WK U23 beleeft pas zijn tweede editie. In 2018 werd Rusland zowel bij de mannen als de vrouwen wereldkampioen. De Nederlanse mannen eindigden in 2018 in het Chinese Xi'an als tiende, de vrouwen als negende. Beide teams strandden toen in de groepsfase,

Bij de vrouwen bestaat de selectie van de Orange Lions uit Noor Driessen, Kiki Fleuren, Ilse Kuijt en Zoë Slagter. Molly McDowell begeleidt het Nederlandse viertal als bondscoach. De Nederlandde vrouwen zitten in poule B met China, Zwitserland, Hongarije en Sri Lanka. Om de kwartfinales te halen moet een plek bij de eerste twee in de groepsfase worden bemachtigd. De Orange Lions beginnen het WK op woensdag 2 oktober met de groespswedstrijd tegen China.

De U23 selectie bij de mannen wordt gevormd door Jan Driessen, Mack Bruining, Raidell de Pree en Dylan van Eyck. Driessen en Mack Bruining deden twee weken geleden nog mee aan de U23 Nations League Final in Budapest, waar ze samen met Keime Helfrich in de kwartfinales werden uitgeschakeld. De Pree haakte toen vlak voor het toernooi af met een blessure. Bondscoach van de Orange Lions bij het WK U23 is Bas Rozendaal. De mannen zijn ingedeeld in poule D met Mongolië, Servië, Litouwen en Zuid-Korea. Laatstgenoemd land is donderdag 3 oktober de eerste opponent.

Als fysiotherapeut voor beide teams gaat Leon Heuwekemeijer mee. Luc Vergoossen is als teammanager voor beide teams en als Head of Delegation aanwezig in Lanzhou. 

Meer info over het toernooi en live beelden zijn te vinden op de site van het WK

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF