U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » We Here » Aanbod » We Here Amsterdam

AMSTERDAM 

 

Activiteiten
De gemeente Amsterdam heeft 3x3 basketball helemaal omarmd. Niet alleen is de gemeente de host city voor het WK 3x3, maar 3x3 wordt ook ingezet als middel om de sportparticipatie in Amsterdam een boost te geven. 

De activiteiten in Amsterdam omvatten onder andere: 

  • 3x3 clinics op Amsterdamse basisscholen en middelbare scholen tijdens de gymlessen. 
  • Naschoolse 3x3 lessen voor leerlingen op de basisscholen en middelbare scholen. 
  • 3x3 schoolbasketballtoernooien voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs.
  • Wekelijks 3x3 aanbod op de vereniging voor leden en niet-leden vanuit de scholenprogramma’s en wijken. 
  • Elke vereniging organiseert een outdoor pop-up event in de zomer op een strategische plek in hun wijk. 
  • Wekelijkse Basketball’sCool lessen voor kinderen t/m 11 jaar op 6 locaties in de stad. 
  • Vijf Basketball’sCool toernooien voor de kinderen op de verschillende locaties * Drie Streetball Masters events: indoor, outdoor en de Finals. 
  • 3x3 Bijscholing vakdocenten primair onderwijs en voortgezet onderwijs. 
  • 3x3 Bijscholing verenigingskader.
  • Ook de Amsterdamse stadsdelen investeren mee, onder andere door bestaande basketballpleintjes op te knappen of nieuwe pleintjes aan te leggen. 

 

Samenwerkingspartners
Zeven basketballverenigingen die een maatschappelijke rol hebben binnen de gemeente participeren mee in het project: Apollo, AMVJ, Harlem Lakers, Landslake Lions, Blue Stars, BC Warriors, DWV. Daarnaast is ook de Stichting Amsterdam Basketball’sCool betrokken bij het project. 3x3 Unites is een belangrijke uitvoerende partner in Amsterdam die een deel van de coördinatie van de activiteiten uitvoert. 

 

Streetball Masters
In het seizoen 2018-2019 vinden er maar liefst drie Streetball Masters events plaats in de hoofdstad. Op 22 december in de Apollohal vond de eerste plaats. Traditioneel wordt in het laatste weekend van mei het Stadionplein weer drie dagen lang omgetoverd tot 3x3 walhalla voor de zomer editie van Streetball Masters. Tenslotte komen de beste 3x3 basketballers van Nederland tijdens de grote finale op het Hoekenrodeplein samen om uit te maken wie Nederlands Kampioen wordt. Aan al deze evenementen zullen activiteiten van WE HERE AMSTERDAM gekoppeld worden. 

 

Structureel aanbod
De clubs bieden wekelijks gratis 3x3 trainingen aan voor al hun leden, maar vooral ook voor jongeren die willen basketballen, maar nog geen lid zijn van de club. Deze trainingen vinden gedurende het seizoen in de sporthal plaats, maar zullen in de zomermaanden naar de pleintjes in de betreffende wijk worden verplaatst. https://www.amsterdam.nl/sport/evenementen-clinics/wk-3x3-we-here-side/clubtrainingen/ 

 

Kalender
Zie flyer 

 

Contactpersoon
Urbian Vreds, basketballcoordinator Amsterdam: 
u.vreds@amsterdam.nl

Meer informatie: www.amsterdam.nl/wehere

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF