U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » We Here » Aanbod » We Here Den Haag

DEN HAAG 

 

Activiteiten
Schoolsport 
De scholen die via Sportmatch basketballclinics aanvragen, worden gelinkt aan de jeugdsportcoordinatoren van SWSDH. In het aanbod richting die scholen wordt 3x3 basketball verwerkt en wordt er promotie gemaakt voor de schooltoernooien, evenementen, 5-5 aanbod bij de clubs en ander 3x3 aanbod. Basketball is al onderdeel van het bewegingsonderwijs op scholen. Om ook de 3x3 variant te kunnen aanbieden, worden er bijscholingsbijeenkomsten georganiseerd voor vakdocenten, gymleraren en schoolsport coördinatoren.  
Er worden al jaren Haagse 5-5 schoolkampioenschappen georganiseerd. Maar ook bij de scholen in Den Haag groeit de interesse in 3x3 basketball. Tijdens de The Hague 3x3 Experience weekend, waar internationale en nationale 3x3 toernooien worden georganiseerd, zullen ook de Haagse 3x3 scholenkampioenschappen worden gehouden voor het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs.

Streetsport 
Het structurele aanbod concentreert zich van april t/m juli op een aantal pleinen in Den Haag. De selectie van de pleinen gebeurt in overleg met de streetsportleiders, maar het liefst verdeeld over de stad. Deze pleinen werken door middel van wekelijks aanbod toe naar een Haags Playground kampioenschap. Omdat 3x3 basketball voor de meeste streetsportleiders een nieuwe discipline is, wordt hen net als de mensen die actief zijn in het onderwijs, bijscholing aangeboden. Deze bijscholing zal op 29 april starten, bij de jaarlijkse bijeenkomst voor streetsportleiders. Vervolgens zullen er in 3 sessies op een interactieve manier 3x3 aangeleerd worden, op een manier dat dit weer kan worden overgebracht op de kinderen.  

 

Evenementen 
The Hague 3x3 Experience: 7 t/m 9 juni 2019 
Op de boulevard in Scheveningen zal in juni de The Hague 3x3 Experience plaats vinden. Tijdens dit evenement worden onderstaande internationale, nationale en lokale toernooien georganiseerd:
3x3 scholenkampioenschappen PO  
3x3 scholenkampioenschappen VO  
Streetball Masters Den Haag 
FIBA 3x3 Satellite  
FIBA 3x3 U23 Nations League (Men + Women) 

Overige evenementen 2019 
Olympic Moves 18 april 
Olympiade 7 juni 
Buurtfeest Bezuidenhout West 24 april 
3x3 toernooi Wateringseveld 
3x3 Streetsport 6 weken lang t/m 23 juni Krajicek Basketbal Tour 

 

Samenwerkingspartners 
Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag 
De jeugdsportcoördinatoren van Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag (SWSDH) zijn in Den Haag de kartrekkers bij de promotie van 3x3 basketball in de stad. Behalve het verzorgen van clinics en naschoolse lessen zijn deze jeugdsportcoordinatoren bezig om basketbal binnen Den Haag te organiseren en professioneel in te zetten voor maatschappelijke doelen. Onderdeel van SWSDH is Streetsport, waarbij een groep van ongeveer 30 Streetsportleiders op Krajicek Playgrounds aan de slag gaan. Vanuit Schoolsport Den Haag is het doel om leerlingen in het Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs te stimuleren tot bewegen. Door naschoolse activiteiten, toernooien en competities op te starten met Haagse verenigingen, wordt er gewerkt aan het verbeteren van de sportdeelname. Als onderdeel van de gemeente Den Haag is Topsport Den Haag met name betrokken bij de koppeling tussen het grote internationale 3x3 evenement en de breedtesportactiviteiten in Den Haag.  

 

Kalender
April 
1-30: Schoolse en naschoolse clinics via Sportmatch 
18: Olympic Moves - Zuiderpark
29: Start 3x3 introductie bij Streetsport

Mei 
1-31: Schoolse en naschoolse clinics via Sportmatch 
1-31: 3x3 aanbod op pleinen

Juni 
1-30: 3x3 aanbod op pleinen  
7: Haags scholenkampioenschap 3x3 basisonderwijs 
7: Haags scholenkampioenschap 3x3 voortgezet onderwijs 
8-9: FIBA 3x3 U23 Nations League 
8-9: FIBA 3x3 Satellite 
8-9: Streetball Masters Den Haag 

 

Links 
swsdh 
Gemeente Den Haag 
Topsport Den Haag 

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF