U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » We Here » Aanbod » We Here Heerenveen

HEERENVEEN 

 

Activiteiten 
Heerenveen is al jarenlang een vaste waarde in de Nederlandse 3x3 wereld. Streetball Masters Heerenveen viert dit jaar haar 10-jarig jubileum. Via WE HERE Heerenveen zet de Friese stad de volgende stappen.  

 

Scholenclinics 
Via clinics op basisscholen en middelbaar onderwijs wordt 3x3 onder de jeugd in Heerenveen gepromoot. Vanuit die clinics zullen de scholen gaan strijden om een plekje op het NK 3x3 Schoolbasketball dat tijdens het WK 3x3 in Amsterdam wordt georganiseerd.  

 

Structureel aanbod
De Stichting Bevordering en Talentontwikkeling Jeugd Basketball Friesland gaat in samenwerking met de basketbalvereniging Dyna’75 wekelijks structureel 3x3 aanbieden, zowel indoor in Sportstad Heerenveen als op het outdoor basketballcourt van Heerenveen. Dit aanbod is open voor zowel leden als niet-leden van de club. Het aanbod bestaat uit clinics, wedstrijden en toernooitjes.  

 

3x3 Basketball Academy 
Dit structurele aanbod gaat verder dan alleen Heerenveen. Er zal een heuse 3x3 Basketball Academy worden gestart, die toegankelijk is voor alle basketballers uit Friesland. Door middel van extra trainingen kunnen spelers zich individueel verder ontwikkelen als 3x3 speler/speelster. Daarnaast zullen samen met andere Friese verenigingen worden samengewerkt om 3x3 ook in andere steden te activeren met clinics, evenementen en bijscholing. 

 

Samenwerkingspartners 
De gemeente Heerenveen en de provincie Friesland ondersteunen de activiteiten van WE HERE Heerenveen. Basketballvereniging Dyna ’75 en de stichting Bevordering en Talentontwikkeling Jeugd Basketball Friesland voeren de activiteiten uit en bouwen aan de 3x3 community. Daarnaast dragen ook de organisaties Caleidoscoop, Jeugdfonds Sport, Sportstad Heerenveen en Scoren voor Gezondheid hun steen bij. 

 

Kalender 
6 mei Start scholenclinics 
mei-juli Wekelijks 3x3 aanbod 
29 juni Streetball Masters Heerenveen 

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF