!
27 februari 2021

Heroes heeft geen kind aan Apollo

Door Bryant Abath

AMSTERDAM - Een gehavend Heroes Den Bosch heeft zaterdagmiddag een makkelijke zege behaald in Amsterdam. Tot halverwege het tweede kwart bleef Apollo Amsterdam nog enigszins in het spoor van de Bosschenaren, maar een 0-8 run zorgde al snel voor een grotere marge. JaCori Payne nam de scorende rol van de niet spelende Miha Lapornik over door 32 punten te noteren. Eindstand: 67-95. LATER MEER

Door veel balverlies blijven beide teams in de eerste minuten op een vrij lage score staan. Na driepunters van Dexter Hope en Floris Versteeg neemt Heroes, zonder de geblesseerde Lapornik vanwege een liesblessure, langzaam maar zeker afstand. Veel jonge spelers krijgen bij de bezoekers de nodige speelminuten, wat ook komt door het feit dat Thomas van der Mars en Dominic Gilbert ook niet spelen. Voornamelijk Jose Dimitri Maconda is sterk aanwezig.

Bij Apollo gaat het gaandeweg het einde van het eerste kwart steeds beter als Hicham Kherrazi onder het bord wat trefzekerder gaat worden. De hoeveelheid balverlies en makkelijke missers blijven aanwezig in de volgende 10 minuten. Heroes loopt niet verder uit, maar Apollo komt hierdoor ook niet dichterbij. Sergio de Randamie neemt opnieuw het voortouw. Heroes Den Bosch ziet DeMario Mayfield na 11 punten in het eerste kwart niet meer in scorende positie terugkomen. Payne komt als schutter steeds beter in de wedstrijd en maakt het verschil. Na de dunk van Berend Weijs staat het bij rust 35-45 voor de bezoekers uit Den Bosch.

Heroes verzuimt in de eerste minuten na rust om uit te lopen, maar Apollo krijgt de ballen die ze nodig hebben er niet in. Het conditionele probleem geeft opnieuw de doorslag. Heroes is beter op elkaar ingespeeld en heeft meerdere trainingen per week, wat bij Apollo niet het geval is. Het gevolg is dan ook dat bij elke pass de bal zeer eenvoudig wordt weggegeven en dat de bezoekers daardoor kunnen uitlopen.

Payne begint de ene na de andere bal erin te gooien en komt daardoor snel op 32 punten. In de slotfase is het Benicio Leons die de laatste punten laat aantekenen voor Apollo. Den Bosch speelde een eenvoudige wedstrijd en wint met 67-95. Een belangrijke stap is daarmee gezet voor het verloop van de competitie voor de Bosschenaren.