!
2020_3x3_Orange Lions_Sjoerd_actie.jpg
10 februari 2020

Orange Lions 3x3 derde bij tweede stop United League Europe

De Orange Lions hebben bij de tweede stop van de United League Europe 3х3 in het Russische St. Petersburg net naast de finale gegrepen. De ULE is een professionele Europese 3x3 League die z'n tweede seizoen beleeft, vijf stops telt en waar twaalf teams uit Rusland, Wit-Rusland, Slovenië, Letland, Nederland, Polen, Servië en Litouwen aan meedoen. De Nederlandse 3x3 basketballers eindigden als derde. Bij de eerste stop eind januari werden de Lions tweede.

Het was de bedoeling dat de Nederlandse Canadees Ross Bekkering bij de tweede ULE-stop in St. Petersburg zijn debuut zou maken in het shirt van de Orange Lions 3x3, maar hij moest op het laatste moment afhaken door een blessure.

Voormalig eredivisiespelers Bekkering en Arvin Slagter zijn dit seizoen toegetreden tot de nationale 3x3 selectie bij de mannen. De Orange Lions werken toe naar de Olympische Kwalificatie Toernooien in maart en april. Doel is olympische kwalificatie af te dwingen voor de Spelen in Tokyo, waar 3x3 basketball voor het eerst op het programma staat.

De selectie van TeamNL, zoals de Orange Lions in de ULE te boek staan, bestond voor de tweede stop uit Arvin Slagter, Dimeo van der Horst, Kasper Averink en Sjoerd van Vilsteren, als vervanger van Bekkering. Team NL verloor zaterdag in de groepsfase met 17-19 van het Russische Inanomo, gevolgd door een 14-15 zege op Ventspils Ghetto uit Letland. Dat was net voldoende voor een plek in de kwartfinales.

Daarin maakten de Nederlandse 3x3 basketballers zondag korte metten met Old Town uit Servië. Het werd 21-9 voor het Nederlandse viertal dat vervolgens in de halve finale tegenover Riga Ghetto uit Letland kwam te staan. Het waren de Letten die na een spannende wedstrijd met 20-18 aan het langste eind trokken. Geen finaleplek dit keer voor de :Lions, maar wel de derde plek overall van de twaalf deelnemende teams.

Arvin Slagter vindt het jammer dat de Lions de finale net niet haalden. "Maar we speelden voor het eerst in deze samenstelling, dus hebben we prima gepresteerd, denk ik. Je zag gedurende het toernooi dat we steeds beter gingen spelen en progressie boekten. In de halve finale aan het einde net verliezen van Riga Ghetto, een van de topteams afgelopen seizoen, is geen schande. We kregen aanvallend genoeg kansen die we niet efficiënt genoeg hebben verzilverd. Al met al een waardevolle ervaring en genoeg ruimte voor verbetering de komende weken."

De derde stop van de United League Europa staat gepland voor 22 en 23 februari.

Gerelateerde artikelen