!
Dom im berg.jpeg
27 januari 2021

Orange Lions 3x3 spelen invitational toernooi op spectaculaire locatie in Oostenrijk

Door Luuk von Burg

De Dome im Berg is vanaf vrijdag 29 januari het decor voor de 3x3 International Supercup, waar de Orange Lions als voorbereiding op het Olympisch Kwalificatie Toernooi aan meedoen. De Dome im Berg in het Oostenrijkse Graz is normaalgesproken een locatie voor concerten en feesten, maar wordt aankomend weekend omgetoverd tot 3x3 tempel.

Ook in mei is de Oostenrijkse stad het middelpunt van de 3x3-wereld, als het de Olympische Kwalificatie Toernooien organiseert. Dan is het centrale plein van Graz de 'Hauptplatz' de speellocatie. De voorzitter van de Oostenrijkse basketbalbond Gerald Martens legt uit: “Omdat we door de pandemie de sport naar de mensen kunnen brengen, moeten we op een andere manier voor opwinding zorgen. Dat willen we bereiken door deze sensationele locatie in te zetten.”

Jessey Voorn, Arvin Slagter, Dimeo van der Horst en Julian Jaring komen donderdag aan in Graz en spelen de dag erop direct hun eerste wedstrijd. Bij aankomst worden zij gelijk getest op het coronavirus.

De Orange Lions zitten in groep B met Tsjechië, Letland en Rusland. De wedstrijden worden live uitgezonden op de Oostenrijkse televisie. Voor de Nederlandse fans is er een livestream via Youtube beschikbaar.

Speelschema vrijdag 29 januari:

17.50 uur: Orange Lions - Rusland
18.40 uur: Orange Lions - Letland
19.30 uur: Orange Lions - Tsjechië

Dom im berg.jpeg

De Dom im Berg in Graz als concertzaal.

Gerelateerde artikelen