!
Papendal_Topsport_Arnhemhal_02.jpg
15 maart 2020

Trainingen nationale selecties 3x3 en rolstoel stop gezet

Door Ronald van Dam

Sportkoepel NOC*NSF heeft besloten per direct alle trainingsactiviteiten op de Topsportcentra te staken. Dat betekent dat de programma's van de Nederlandse basketbalselecties die in training zijn voor kwalificatie voor de Olympische Spelen (3x3) of deelname aan de Paralympische Spelen (rolstoel) stop worden gezet en er tot nader order niet meer wordt getraind.

Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, heeft dat in een brief aan alle managers van de Centra voor Topsport en Onderwijs en alle technisch directeuren in Nederland laten weten. "De laatste dagen is duidelijk geworden dat ook in Nederland aanvullende en strengere maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken", schrijft Hendriks. "Eén van de maatregelen is een striktere social distancing voor iedereen. Daarom het verzoek om per direct alle trainingsactiviteiten op de Topsportcentra – CTO’s en NTC’s – én sublocaties te staken.” 

Naast het per direct stopzetten van de trainingsactiviteiten, vraagt NOC*NSF de managers van de CTO's ook om voorlopig tot 1 april alle andere faciliteiten en voorzieningen op de centra zo spoedig mogelijk te beëindigen en te sluiten. Voor de basketbaltalenten van de Orange Lions Academies in Amsterdam (valide) en op Papendal (rolstoel) betekent dat ze voorlopig niet meer in hun huisvesting terecht kunnen. Zij waren afgelopen vrijdag al gestopt met gezamenlijk trainen, maar een deel van de sporters mocht toen nog wel in hun huisvesting blijven vanwege hun eindexamens. Alle sporters zijn verzocht zo spoedig mogelijk de huisvesting te verlaten en zich naar het ouderlijk huis te verplaatsen.

Technisch directeur Okke te Velde: “Een maatschappelijk noodzakelijk maar ook een heftig besluit, dat de voorbereiding van onze selectiesporters fors beïnvloedt, evenals de dagelijkse trainingen van onze talenten. Wij hopen van harte dat dit een bijdrage levert aan de bestrijding van het coronavirus en dat spoedig de trainingen hervat kunnen worden.”

In navolging van het vandaag genomen besluit van de overheid om per direct alle scholen, kinderopvangcentra en horeca t/m 6 april te sluiten zal ook het stil leggen van de basketbalcompetitie t/m 6 april worden verlengd.

Gerelateerde artikelen