!
3x3_Streetball Masters_sfeer_.png
21 maart 2020

Voorbereidingen en gesprekken voor 3x3NL Tour gaan door

Door Ronald van Dam

Op dit moment ligt door de uitbraak van het coronavirus al het basketball in Nederland in elk geval tot 6 april stil. Achter de schermen wordt echter hard doorgewerkt, bijvoorbeeld aan de voorbereidingen voor de nieuwe 3x3NL Tour.

Met ingang van dit seizoen ondergaat de Streetball Masters Tour van de Nederlandse Basketball Bond een metamorfose. Het overdonderende succes van de grootste 3x3 tour van Europa heeft er toe geleid dat de tour anders wordt ingericht en een andere naam krijgt: de 3x3NL Tour. Naast vijf grote events die de NBB zelf organiseert, onder de naam 3x3NL Masters, is er nu ook ruimte voor andere partijen (verenigingen, stichtingen, bedrijven en sportbureaus) om zelf zogenaamde Endorsed events te organiseren.

Samen vormen de 3x3NL Masters en de Endorsed events de 3x3NL Tour. Op 1 maart jl. werd in Hilvarenbeek al het allereerste indoor Endorsed event georganiseerd door basketbalvereniging Biks Shots. Eind april zou in Zwanenburg het volgende indoor Endorsed event plaatsvinden. In overleg met de lokale organisatie is besloten dit evenement geen doorgang te laten vinden en te kijken naar een nieuwe datum later in het jaar.

Op dit moment is de kalender voor het outdoor seizoen zo goed als rond. De voorbereidingen voor de events lopen ook gewoon nog door. Door alle ontwikkelingen wordt gewacht met de communicatie tot er meer zekerheid is dat de evenementen daadwerkelijk door kunnen gaan.

De organisatoren van de 3x3NL Tour hebben de intentie uitgesproken om de Tour te organiseren, mits de veiligheid van alle betrokkenen gegarandeerd kan worden. Of overige events door kunnen gaan hangt vanzelfsprekend af van eventuele maatregelen rondom het coronavirus die komende tijd worden genomen en wat vanaf 6 april de richtlijnen van de overheid zijn. Communicatie daarover volgt na overleg met alle betrokkenen. Houd daarvoor onze communicatiekanalen in de gaten.

Gerelateerde artikelen