!
2019_NBBFinals_Crackerjacks-Dunk.jpg
BasketballCompetities

The Finals

4 - 6 juni 2022

Dit evenement vindt plaats in het verleden

The Finals werden op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni op drie verschillende locaties georganiseerd. Na twee jaar zonder landelijke finales als gevolg van corona konden we eindelijk weer finalewedstrijden spelen. Er was voor dit seizoen gekozen voor een opzet met drie locaties in plaats van één, waarbij de lokale clubs deel uitmaken van de organisatie.

Landslake Lions organiseerde de finales van de Vrouwen U18 en Vrouwen U20 (op zaterdag 4 juni) en Vrouwen U14 en Vrouwen U16 (zondag 5 juni). De vereniging uit Landsmeer bestaat dit jaar vijftig jaar en combineerde dit met hun  jubileumactiviteiten.

De finales bij de Mannen U12 t/m U22 werden gespeeld bij Heroes Den Bosch in De Maaspoort. De Mannen U18, Mannen U20 en Mannen U22 speelden hun finale op zondag 5 juni en de Mannen U12, Mannen U14 en Mannen U16 op maandag 6 juni.

Lokomotief en Cobranova hadden de handen ineengeslagen en waren in Rijswijk gastheer voor de Mannen Promotiedivisie, Vrouwen Promotiedivisie, Mannen Eerste divisie en Vrouwen Eerste Divisie. Deze finales werden op maandag 6 juni gespeeld in de nieuwe sporthal Altis.

De Finals werden in nauwe samenwerking tussen de Nederlandse Basketball Bond en de verenigingen georganiseerd. 

De winnaars van 2022 op een rijtje:

Mannen U12: BC Cangeroes Utrecht
Mannen U14: MBCA
Vrouwen U14: BS Leiden
Mannen U16: Heroes Academy
Vrouwen U16: MBCA
Mannen U18: Lokomotief
Vrouwen U18: Triple Threat
Mannen U20: Bouncers
Vrouwen U20: Landslake Lions
Mannen U22: BC Apollo
Vrouwen 1e divisie: BC Cangeroes Utrecht
Mannen 1e divisie: BV Scylla
Vrouwen Promotiedivisie: Cobranova
Mannen Promotiedivisie: Lokomotief Rijswijk

NJK VU12

Naast de finales van de hoogste landelijke divisies werd op zaterdag 11 juni ook weer een Open Nederlands Kampioenschap georganiseerd voor de Vrouwen U12 categorie in Den Helder. BV Dozy Den Helder wist zich hier tot Nederlands kampioen te kronen.