!
Algemeen_basket_sfeer.jpg
20 april 2020

Basketbalgemeenschap wacht persconferentie in spanning af

Net als de rest van het land kijkt de Nederlandse basketbalgemeenschap met spanning uit naar de persconferentie van premier Rutte dinsdagavond 21 april a.s. om 19.00 uur. De minister-president en zijn regering maken dan bekend hoe het verder gaat met de 'intelligente lockdown' in Nederland. Welke maatregelen blijven van kracht, welke maatregelen worden versoepeld, welke nieuwe maatregelen komen er?

Naar aanleiding van de informatie die tijdens de persconferentie wordt gedeeld, zal de Nederlandse Basketball Bond in overleg met sportkoepel NOC*NSF bekijken wat dat voor de Nederlandse sport in het algemeen en het basketball in het bijzonder betekent voor de periode vanaf 29 april. Alle huidige maatregelen blijven in elk geval tot en met 28 april van kracht. De persconferentie zal ook niks veranderen aan het reeds genomen besluit om de competities voortijdig te beëindigen.

Het is nog niet bekend of het na 29 april weer mogelijk is om te sporten, al is het niet reëel te verwachten dat er vanaf dan weer volop gebasketbald kan worden. Na de persconferentie en de afstemming met NOC*NSF zal de NBB later deze week naar haar verenigingen en via deze website en de social mediakanalen communiceren of en wat er op basketbalgebied weer mogelijk is en vanaf welk moment, voor zover de persconferentie daar uitsluitsel over geeft. Geef ons even de tijd om de informatie en maatregelen van de overheid te verwerken. Informatie volgt zo snel als mogelijk.

Gerelateerde artikelen