!
2019_Algemeen_basketballavond.jpg
4 september 2019

Crackerjacks voorgedragen voor Europese #BeActive Awards

Twee Nederlandse basketbalverenigingen zijn door NOC*NSF voorgedragen voor de #BeActive Awards 2019 van de Europese Unie. De twee voorgedragen clubs zijn Triple ThreaT uit Haarlem en Crackerjacks uit Amersfoort.

Triple ThreaT, dit jaar winnaar van de landelijke verkiezing Club van het Jaar in de categorie sport, is voorgedragen voor de #BeActive Education Award 2019. Volgens NOC*NSF laat de club uit Haarlem perfect zien wat de kracht van de vereniging kan betekenen voor de leden, de buurt en de stad. Triple ThreaT richt zich op de talenten en kwaliteiten die ieder persoon bezit. Iedereen is welkom bij de club, het is een hechte en inclusieve vereniging. De oprichters zijn zelf rolmodellen voor de jeugd. Jongens en meiden kijken naar hen op en willen ook zo zijn.

Crackerjacks is genomineerd voor een andere prijs, namelijk de #BeActive Local Hero Reward 2019. In 2018 veroverde de Amersfoortse basketbalvereniging de titel Club van het Jaar, de allereerste keer dat deze landelijke verkiezing werd gehouden. Die welverdiende prijs betekende bepaald niet het einde van de innovatieve inspanningen van Crackerjacks om iets te betekenen voor de samenleving. Daarom is de Amerfoortse club door NOC*NSF voorgedragen voor deze award.

Lees meer over de #BeActive Awards.

Gerelateerde artikelen