!
2020_Dozy BV Den Helder_actie.jpg
9 februari 2020

Den Helder klimt twee plaatsen na zege bij Lekdetec.nl

Door Ronald van Dam

Dozy BV Den Helder is dit weekeinde twee plaatsen geklommen op de ranglijst in de Women's Basketball League. De basketbalsters van coach Mario Bennes wonnen zaterdag in een thriller met 64-65 bij Lekdetec.nl en stegen zo naar de vierde plaats. Den Helder heeft nu net als Jolly Junpers en Lekdetec.nl twintig punten, maar een duel minder gespeeld.

Er waren verder geen verrassingen te noteren in deze speelronde op het hoogste niveau bij de vrouwen in Nederland. Koploper Sportiff Company Grasshoppers was zaterdag met 79-61 te sterk voor Keyser Capital Martini Sparks en hield de punten in Katwijk.

Ook de twee achtervolgers wonnen hun duels. Nummer twee 4Consult/Binnenland verliet zaterdag Tubbergen met een 60-78 op Jolly Jumpers op zak en Loon Lions had in Utrecht geen enkele moeite met nieuwkomer BC Utrecht Cangeroes. Het werd 45-89 voor de ploeg uit Landsmeer.

Midweeks programma
Komende week is er een midweeks programma. Binnenland ontvangt dinsdag 11 februari om 20.30 uur Utrecht Cangeroes. Een dag later speelt Lekdetec.nl tegen Jolly Jumpers en neemt Loon Lions het op tegen koploper Grasshoppers. Donderdag 13 februari volgt nog Den Helder tegen de Sparks.

Bekijk de volledige stand in de WBL

Gerelateerde artikelen