!
2020_WBL_Grasshoppers_op de rug.jpg
2 februari 2020

Grasshoppers herstelt zich van bekeruitschakeling

Door Ronald van Dam

Sportiff Company Grasshoppers heeft zich hersteld van de uitschakeling in de Basketball Cup. Afgelopen woensdag sneuvelde de regerend landskampioen verrassend in de kwartfinales van de strijd om de Carla de Liefde Trofee, het bekertoernooi bij de vrouwen. Drie dagen later stuurde Grasshoppers in de Women's Basketball League Lekdetec.nl met een 77-59 nederlaag terug naar Bemmel en blijft zo koploper.

Dozy BV Den Helder was vorige week verantwoordelijk voor de uitschakeling van Grasshoppers. In de WBL kon de ploeg uit de kop van Noord-Holland dit weekeinde niet stunten. De uitwedstrijd bij 4Consult/Binnenland draaide zaterdag uit op een ruime 78-57 nederlaag voor Den Helder, dat zesde staat op de ranglijst.

Het was dus een fijne week voor Binnenland, dat afgelopen week bekerhouder Loon Lions uit de Basketball Cup gooide. De Barendrechtse club blijft door de winst op Den Helder tweede op twee punten van Grasshoppers. Het duel tegen Den Helder was voor Lisa van den Adel een speciale wedstrijd. De captain bracht haar totaal aantal wedstrijden voor Binnenland op 378, waarmee zij huidig assistent-coach Linda Appers voorbij ging.

Derde in de stand op twee punten van Binnenland is Loon Lions dat de bekeruitschakeling verwerkte met een 64-54 zege zondag thuis tegen nummer vier Jolly Jumpers.

De ontmoeting tussen de nummers zeven en acht op de ranglijst leverde een zege op voor hekkensluiter Keyser Capital Martini Sparks. De club uit Haren won het duel met 76-60 van Utrecht Cangeroes en kwam zo in punten gelijk met de Utrechtse debutant. Beide clubs hebben nu twee duels gewonnen van de negentiende gespeelde wedstrijden.

Gerelateerde artikelen