!
Drukte bij clinic Grasshoppers.jpg
28 juli 2020

Grasshoppers scoort in de vakantie met zomerse basketbalclinics

Door Ronald van Dam

De Katwijkse basketbalvereniging Grasshoppers blijft ook in de zomervakantie scoren. Nu veel Nederlanders als gevolg van de wereldwijde coronaproblemen ervoor hebben gekozen hun vakantie in eigen land te vieren, biedt de club met de Grasshoppers Basketball Days kinderen de mogelijkheid om lekker te basketballen en aan hun skills te werken. Afgelopen woensdag was de eerste van de vijf zomerse clinics. Op 29 juli, 5, 12 en augustus volgen er nog vier.

De eerste clinic op het veld bij de Goerie in Katwijk trok al 43 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Onder begeleiding van o.a. een aantal speelsters van Sportiff Company Grashoppers, het eerste vrouwenteam van de club dat uitkomt in de Women’s Basketball League, zoals Mia Hordijk, Noor Driessen en Alissa van der Plas, werkten ze enthousiast aan hun basketbalskills.

Grasshoppers-basketbalster Sonja Kuijt, die het concept samen met haar zus Fleur en Ingrid van der Plas heeft uitgerold, is zeer te spreken over de eerste clinic. “De afgelopen paar maanden moesten we allemaal een pas op de plaats maken wat basketball betreft. Zo kwamen we op het idee om de jeugd t/m 12 jaar de kans te geven om extra te kunnen basketballen in de zomervakantie. Zodat de al wel basketballende jeugd kan blijven trainen en nieuwkomers kennis kunnen maken met de sport. Wij vinden het bovendien een mooie manier om de club te helpen nieuwe leden te werven. Als je dan als organisatie ziet hoeveel animo er voor is, dan geeft dat ontzettend veel energie om er elke week weer opnieuw een feestje van te maken.”

Er volgen nu dus op 29 juli, 5, 12 en 19 augustus nog vier woensdagochtenden waar de kids van 9.30 tot 12.00 uur lekker kunnen basketballen en leren hoe ze moeten dribbelen, passen, schieten en samenwerken. Daarbij zijn leuke prijzen verdienen tijdens de diverse contests en krijgen de kinderen na afloop ook nog een echt basketbaldiploma voor hun deelname en inzet. Meedoen kost vier euro per keer. Ook niet-leden en beginnende basketballers zijn van harte welkom. Opgeven kan via ghbasketbaldays@gmail.com.

Gerelateerde artikelen