!
Algemeen_Basketbal door ring.jpg
8 juni 2020

Interactieve webinar Sociale Veiligheid op 11 juni met aanbod VOG

Het Centrum Veilige Sport Nederland, een door NOC*NSF ondersteund kenniscentrum voor sportverenigingen en bonden, organiseert op donderdag 11 juni a.s. een interactieve webinar met als onderwerp Sociale Veiligheid. Een van de topics die aan bod komen, is de vereenvoudigde mogelijkheid om VOG's aan te vragen.

De coronacrisis heeft veel veranderd. Een van de (positieve) gevolgen is dat het (basketbal)verenigingen nu makkelijker wordt gemaakt om te voldoen aan de criteria waardoor een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gratis aangevraagd kan worden. Het kan nu vanuit je eigen huis, zonder reistijd.

Het Centrum Veilige Sport Nederland wil verenigingen daar online bij begeleiden en organiseert daarom op 11 juni een algemene webinar ter introductie van deze mogelijkheid. Het CVSN hoopt dat veel basketbalverenigingen, liefst met twee vertegenwoordigers per club, van de partij zullen zijn.

Maar de webinar biedt meer. Het is een online inspiratiesessie die verenigingen moet helpen hun leden te behouden door het bieden van een veilige basketbalvereniging. Komt pesten, agressie en seksuele intimidatie niet voor bij jouw basketbalvereniging? Hoe zeker ben je hiervan? En mocht je als bestuur toch een klacht binnenkrijgen, weet je dan wat je te doen staat? De kans dat leden bij jouw vereniging blijven is groter wanneer ze plezier ervaren en zich veilig voelen binnen de club?

De webinar Sociale Veiligheid vindt donderdag 11 juni a.s.van 20.00 tot 21.15 uur plaats en staat onder leiding van Ted van der Bruggen, expert (gratis) VOG bij het Centrum Veilige Sport Nederland. Meld je snel aan via www.sportopleidingen.nl. Type in ‘webinar sociale veiligheid’, klik daarna op het logo van NOC*NSF en kies voor 'inschrijven'. Je ontvangt dan de link naar de webinar.

Gerelateerde artikelen