!
Logo_Team NL
15 november 2019

Langere jongeren gezocht voor TeamNL Talentdag

Basketbal jij zelf en ken jij iemand voor wie deze sport ook wat zou kunnen zijn, omdat hij of zij al erg lang is, of gaat worden? Spot jij nieuw basketbaltalent? Help ons. We zijn namelijk op zoek naar lange en sterke jongeren die nog niet aan basketball doen.

Op zondag 24 november a.s. vindt de TeamNL Talentdag 2019 plaats op twee locaties: sportcentrum Papendal (Arnhem) en Almere. Tijdens deze dag kunnen sportieve jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die voldoen aan bepaalde kenmerken en die een van de aanwezige sporten (waaronder basketball) nog niet beoefenen, laten zien wat ze in huis hebben. De deelnemende sporten worden op basis van specifieke kenmerken  onderverdeeld in drie profielen: explosief en snel, lang en sterk en uithoudingsvermogen.

Op basis van het gekozen profiel ondergaat de deelnemer aan de TeamNL Talentdag verschillende fysieke testen en metingen. Denk daarbij aan lichaamslengte, armlengte en spronghoogte.

Na afloop van de dag worden de resultaten van de testen zorgvuldig bestudeerd, besproken en geanalyseerd op basis van een aantal criteria. Uiteindelijk besluit de betreffende sportbond of ze de sporter uitnodigen voor een vervolgdag, waar verder kennis wordt gemaakt met de sport. Zowel de sporter als de bond bekijken en bespreken tijdens die dag de mogelijkheden en route tot instroom in het opleidingsprogramma van de bond.

Wat kun jij doen? Ben jij of ken jij degene die erg lang is of wordt (meiden > 1.85 meter, jongens > 1.95 meter)? Kom dan zelf of verwijs die persoon door naar de TeamNL Talentdag en wie weet ben jij wel de scout die aan de basis heeft gestaan van een Nederlandse medaille!?

Aanmelden voor de TeamNL Talentdag op zondag 24 november doe je via het aanmeldingsformulier op www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl.

Gerelateerde artikelen