!
Lekdetec.nl Lisanne.jpg
18 april 2021

Lekdetec.nl alsnog naar halve finale play-offs WBL

Door Ronald van Dam

Lekdetec.nl heeft zich als al laatste geplaatst voor de halve finales van de play-offs in de Women's Basketball League. De club uit Bemmel versloeg zaterdagavond Jolly Jumpers met 65-57 en besliste zo de best-of-three alsnog met 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Lekdetec.nl gaat nu in de halve finale spelen tegen 4Consult/Binnenland, wederom in een best-of-three. De serie start dinsdagavond 20 april a.s. in Barendrecht. De andere halve finale gaat tussen Dozy BV Den Helder en Sportiff Company Grasshoppers. Ook die serie start dinsdag, in Den Helder. De andere speeldata zijn donderdag 22 april en (indien nodig) zaterdag 24 april.

Lekdetec.nl (3) - Jolly Jumpers (6) 65-57 (2-1)

De thuisploeg slaagde er dit keer beter in om met de favorietenrol om te gaan dan in de eerste twee duels. In het eerste kwart waren de twee jonge teams wederom aan elkaar gewaagd, resulterend in een 10-11 voorsprong voor de bezoeksters. "Verdedigend stelden we eindelijk orde op zaken door hun inside speelsters af te remmen. Aanvallend kregen we de open schoten die we wilden hebben, maar ze vielen in eerste instantie niet", constateerde Lekdetec.nl-coach Vincent van Sliedregt.

In het tweede kwart gebeurde dat wel en aan de hand van sterk spelende Lisanne de Jonge (foto) liep de Bemmelse formatie uit naar een 25-11 voorsprong bij rust. In het derde kwart gooide Jolly Jumpers alle schroom van zich af. "Ze deden ons weer pijn in de rebound en probeerden het nog met een zone, iets dat we weinig zien." Het haalde het tempo uit de wedstrijd en bracht de spanning terug naar 44-43 aan het einde van het derde kwart. Maar Lekdetec.nl was dit keer wel in staat de comeback van Jolly Jumpers een halt toe te roepen.

Van Sliedregt: "Het was mooi om te zien zien dat uitgerekend onze guard Anne van Vlijmen, die de hele serie door Jolly in post-situaties werd gebracht en werd 'gedouble teamed' aan het einde met een driepunter de wedstrijd in het slot gooide. Complimenten aan Jolly Jumpers en coach Mart Kieftenbeld die hebben laten zien dat ze hier thuis horen. Jammer, dat Mart er in Tubbergen mee gaat stoppen."

"Ik wist dat het ingewikkeld ging worden om mijn laatste wedstrijd als coach van Jolly Jumpers te winnen", reageert Kieftenbeld met een schorre stem. "Die schorheid is mijn spierpijn, je geeft alles. We verliezen de serie uiteindelijk in de eerste wedstrijd, toen hadden we echt het meeste recht op de zege. In dit duel stond er de eerste vijf minuten veel spanning op beide ploegen. Lekdetec.nl was de eerste die dat van zich af gooide. Het duurde dit keer te lang voordat we hun zone in twijfel konden brengen, waardoor we er bij rust veertien achter stonden. Maar we kwamen geweldig uit de kleedkamer en pakten zelfs nog even de voorsprong. Uiteindelijk is het de individuele klasse van Lisanne de Jonge en Anne van Vlijmen die de doorslag geeft. Het kost ontzettend veel energie en mentale weerbaarheid om die twee te stoppen, daar was bij ons alles op gericht, maar in dat opzicht zat er niet meer genoeg in de tank vandaag."

Over zijn vertrek bij Jolly Jumpers, die voor de start van de play-offs bekend werd, wil Kieftenbeld 'on the record' kwijt: "Dat is niet mijn wens, maar het besluit van het bestuur. Daar moet ik het mee doen. Laat ik het daar bij houden."

Scores Lekdetec.nl: Lisanne de Jonge 34 punten (11/23), 5/12 driepunters, 11 rebounds en 6 steals; Anne van Vlijmen 15 punten (5/10), 4/7 driepunters, 5 rebounds, 3 assists en 2 steals.

Scores Jolly Jumpers: Laura Steggink 18 punten en 8 rebounds; Jade Brughuis 12 punten, 6 rebounds en 2 steals.

Gerelateerde artikelen