!
thumbnail_01_NBB_Logo_Basketball_Cup_Verticaal-kleur02wit@2x-100.jpg
18 januari 2020

Loting voor halve finales Basketball Cup verricht

In de finale van de Basketball Cup bij de mannen komt een team van buiten de top vier van Dutch Basketball League te staan. Ervan uitgaande dat de Utrechtse studenten van SBU niet gaan stunten tegen de Den Helder Suns.

De (door)loting voor de halve finales, die zaterdagochtend op het bondsbureau van de Nederlandse Basketball Bond is verricht, koppelde de winnaar van de kwartfinale tussen SBU en Den Helder Suns aan de winnaar van de kwartfinale tussen Aris Leeuwarden en Apollo Amsterdam.

De andere halve finale gaat tussen de winnaar van de kwartfinale tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Hammers en de kwartfinale tussen Donar en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam.

Er is inmiddels een begin gemaakt met de kwartfinales, die over twee duels gaan. Landstede won de eerste ontmoeting in en tegen Leiden met 72-88 en Aris boekte een ruime 86-57 thuiszege op Apollo Amsterdam in de heenwedstrijd.

Carla de Liefde Trofee

In de strijd om de beker bij de vrouwen gaat de winnaar van de wedstrijd Jolly Jumpers - Keijser Capital Martini Sparks het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van de kwartfinale: Sportiff Company Grasshoppers - Dozy BV Den Helder.

In de andere kwartfinales staan de Loon Lions tegenover 4Consult Binnenland en nemen de BC Utrecht Cangeroes het op tegen Lekdetec.nl. De winnaars nemen het tegen elkaar op in de halve finale van de Carla de Liefde Trofee.

Gerelateerde artikelen