!
OL VU16 ISR Thijs wijst.jpg
10 mei 2020

NBB neemt afscheid van Thijs Volmer als Talent Coach

Door Ronald van Dam

De Nederlandse Basketball Bond heeft besloten het contract met Talentcoach Thijs Volmer, dat per 1 juni a.s. afloopt, niet te verlengen. Volmer maakte in die functie sinds 2015 deel uit van uit de Orange Lions Academy, het nationale opleidingsprogramma aan de vrouwenkant. De NBB zal zich de komende periode beraden over de inzet van een Talentcoach voor het nieuwe seizoen.

Thijs Volmer begon zijn coachcarrière in 2011 bij de vrouwenploeg van de Utrechtse club Cangeroes in de Promotiedivisie. Sinds 2015 is hij werkzaam als Talentcoach bij de Orange Lions Academy, voorheen CTO Amsterdam Vrouwenbasketball, en was daarnaast in die periode ook als assistent-coach en hoofdcoach actief met nationale jeugdselecties bij Europese titeltoernooien. Als assistent-coach van de Orange Lions Vrouwen U20 was Volmer in 2018 betrokken bij het veroveren van brons tijdens het EK in de A-divisie. Vorig jaar eindigde hij als hoofdcoach van de Orange Lions Vrouwen U16 met zijn ploeg op de dertiende plek bij het EK in de B-divisie.

Volmer kijkt met plezier terug op de periode van bijna vijf jaar bij het nationale opleidingsprogramma aan de vrouwenkant. “In ons programma gaat het vanzelfsprekend niet alleen om winnen. De vooruitgang van het individu staat voorop en ik ben er trots op met al die talenten te hebben mogen werken. Met veel plezier stond ik vaak aan de basis van de uitnodiging aan een speelster voor ons programma, en met net zoveel plezier stond ik twee keer per dag met de talenten op de vloer. Het is mooi om te zien dat een aantal van hen zich tot volwaardig A-international heeft ontwikkeld en dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren.”

Hakim Salem, hoofdcoach bij de Orange Lions Academy aan de vrouwenkant: “Ik heb met Thijs een plezierig tijd gehad en wil hem bedanken voor zijn inzet voor en betrokkenheid bij het opleidingsprogramma. Ik spreek mijn waardering uit voor zijn bijdrage aan de talentontwikkeling, aan de ontwikkeling van een aantal talenten tot international en aan de dagelijkse organisatie. Ik wens hem al het succes bij het vinden van een nieuwe uitdaging.”

Volmer, afgelopen twee seizoenen ook hoofdcoach bij de eredivisieclub Loon Lions, wil graag werkzaam blijven in het basketball en is nog op zoek naar een nieuwe club voor komend seizoen.

Gerelateerde artikelen