!
2019_WBL_Grasshoppers_Teamfoto
19 januari 2020

Sportiff Company Grasshoppers blijft koploper

Door Ronald van Dam

Geen verrassingen dit weekeinde in de Vrouwen Basketball League. Sportiff Company Grasshoppers behoudt de leidende positie, maar had zaterdag aan Jolly Jumpers een pittige kluif. De regerend landskampioen won uiteindelijk met zeven punten verschil (53-60) in Tubbergen.

Van de naaste belagers liep niemand schade op. 4Consult/Binnenland zegevierde zaterdag met ruime cijfers (65-107) bij hekkesluiter Keyser Capital Martini Sparks en staat nog steeds tweede met evenveel punten als Grasshoppers, maar een duel meer gespeeld.

Nummer drie Loon Lions ging op bezoek bij Lekdetec.nl. De club uit Landsmeer verliet Bemmel zaterdag met een 56-71 overwinning op zak. Door dit verlies zakte Lekdetec.nl naar de zesde plaats op de ranglijst. De Lions staan derde met vier punten minder dan Grasshoppers en Binnenland.

De laatste wedstrijd in deze speelronde ging tussen Utrecht Cangeroes en Dozy BV Den Helder. De club uit de kop van Noord-Holland was in Utrecht net 59-80 te sterk voor de Utrechtse debutant en klimt daardoor naar de vierde plek op de ranglijst. Het heeft net als Jolly Jumpers en Lekdetec.nl 18 punten, maar een duel minder gespeeld dan die andere twee clubs.

Carla de Liefde Trofee

Er werd zaterdag op het bondsbureau in Nieuwegein (door)geloot voor de halve finales van de strijd om Carla de Liefde Trofee, de Basketball Cup bij de vrouwen. Als de kwartfinales zijn gespeeld (dat gebeurt op 28 en 29 januari) neemt in de ene halve finale de winnaar van Jolly Jumpers-Keijser Capital Martini Sparks het op tegen de winnaar van Sportiff Company Grasshoppers-Dozy BV Den Helder. De andere halve finale zal gaan tussen de winnaar van Loon Lions-4Consult Binnenland en de winnaar van BC Utrecht Cangeroes-Lekdetec.nl.

Foto Grasshoppers (Peter de Jong Photo)

Gerelateerde artikelen