!
2019_Maral_Tabei_Verenigingsscheidsrechter_van_het_jaar_ Venlo_Sport_Crusaders
20 november 2019

Verenigingsscheidsrechter van het jaar Maral Tabei gehuldigd

Door Antoine Pannen

Maral Tabei is gehuldigd voor haar verkiezing tot Verenigingsscheidsrechter van het jaar. Maral werd afgelopen vrijdag bij haar club Venlo Sport Crusaders in het zonnetje gezet, samen met andere scheidsrechters (in opleiding) van de Crusaders.

Tijdens de Week van de scheidsrechter 2019 begin oktober riep de NBB verenigingen op om hun verhaal te delen via social media met de #scheidsbedankt. Venlo Sport Crusaders deed dat met een foto van Maral die tijdens de Week van de scheidsrechter haar examen van de BS2 opleiding had afgerond met een voldoende. Maral ontving toen een scheidsrechtersshirt, een bidon en het boek Je hebt er oog voor, met daarin tips voor beginnende scheidsrechters.

Venlo Sport Crusaders organiseert onder leiding van Petra Valkenberg een BS2 opleiding voor 23 nieuwe, jonge, enthousiaste scheidsrechters. Onder haar leiding hebben inmiddels vijf scheidsrechters het BS2 diploma behaald. De overige scheidsrechters ronden gedurende dit seizoen de opleiding af. Alle scheidsrechters in opleiding kregen vrijdag een bidon van PEAK, official supplier van het arbitragekorps van de NBB.

Venlo Sport Crusaders laat zien dat het voor een vereniging met weinig teams mogelijk is om voldoende en gemotiveerde scheidsrechters op te leiden. Met aandacht en zorg is het de club gelukt om het scheidsrechtersbestand te vergroten én het plezier in het fluiten een positieve impuls te geven. Een aantal scheidsrechters van Venlo Sport Crusaders heeft al aangegeven de BS3 opleiding te overwegen.

Gerelateerde artikelen