!
2019_scheidrechters_WeekvdScheidsrechter.jpg
30 september 2019

Week van de Scheidsrechter: zet de arbiters in het zonnetje

De Week van de Scheidsrechter is hét moment om alle scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Dit jaar wordt in de periode van 5 t/m 13 oktober in tal van sporten, ook het basketball, aandacht besteed aan het belang van scheidsrechters en hoe leuk is om als arbiter een bijdrage aan de sport te leveren.

De Nederlandse Basketball Bond roept de verenigingen op om mee te doen aan de Week van de Scheidsrechter. Vaak kan een klein gebaar al een groot effect hebben. Dat kan in de vorm van een presentje voor de scheidsrechters, een kaart waarop spelers en speelsters een bedankje schrijven of speciale aandacht voor de scheidsrechters tijdens het voorstellen van teams. Klik hier voor meer informatie.

Verenigingsscheidsrechter van het Jaar
Naast het bedanken van scheidsrechters is de Week van de Scheidsrechter ook een mooie gelegenheid om verhalen te delen. Elke scheidsrechter heeft een mooi verhaal over zijn fluitcarrière, het begeleiden van nieuwe scheidsrechters of kleine momenten die het fluiten leuk maken. Verenigingen die verhalen delen via Social Media met de hashtag #scheidsbedankt (vergeet niet de NBB te taggen in het verhaal).

Op zondag 13 oktober, de laatste dag van de Week van de Scheidsrechter, zal uit deze inzendingen de nieuwe Verenigingsscheidsrechter van het Jaar verkozen worden. Hij of zij zal Nino Neeleman opvolgen als Verenigingsscheidsrechter van het Jaar. Vorig jaar won Nino deze prijs nadat zijn vereniging DAS hem had opgegeven.

Gerelateerde artikelen