!
Algemene Vergadering 2019
4 september 2020

Algemene Vergadering op 28 november wordt digitale bijeenkomst

Door Ronald van Dam

Het zijn door de wereldwijde coronapandemie bijzondere tijden die aanpassingen vragen. Als gevolg van de richtlijnen van de overheid heeft het bestuur van de Nederlandse Basketball Bond besloten van de Algemene Vergadering op zaterdag 28 november a.s. een digitale bijeenkomst te maken. De AV zal via een livestream te volgen zijn en de afgevaardigden van de verenigingen kunnen digitaal stemmen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, wordt later bekend gemaakt.

Al vijf jaar lang maakt de AV onderdeel uit van het Nationaal Basketball Congres (NBC), een speciale dag voor de Nederlandse basketbalgemeenschap, met behalve de AV op het programma ook thematafels, workshops voor bestuurders, trainers/coaches en scheidsrechters, een netwerkborrel en aansluitend de mogelijkheid om een topwedstrijd bij te wonen.

Nu het NBC niet door kan gaan – de bedoeling van die dag is immers elkaar te ontmoeten, kennis op te doen en ervaringen te delen – zullen de workshops gedurende het seizoen online worden aangeboden voor de verschillende doelgroepen. Op die manier worden trainers/coaches en scheidsrechters toch in de gelegenheid gesteld licentiepunten te halen.

Het NBC is normaal gesproken aangemerkt als een competitievrije dag, om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven het congres bij te wonen. Als gevolg van het cancelen van het NBC kan zaterdag 28 november nu gewoon worden gebruikt voor het spelen van 5-5 wedstrijden en de 3x3 competitie.

Gerelateerde artikelen