!
19 september 2020

Drie jeugdteams Basketball Academie Limburg veroveren Basketball Cup

Basketball Academie Limburg heeft met liefst drie teams succes geoogst in de strijd om de Basketball Cup. Eerst was BAL MU18 zaterdag in de eigen sporthal Boshoven in Weert met 91-67 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Heroes Den Bosch. Vervolgens was het de beurt aan BAL MU16 dat de nationale beker veroverde door in de finale met 86-74 van Lokomotief te winnen. Ook de MU20/MU22 finale werd een prooi voor BAL, dat de Orange Lions Academy met 86-41 overklaste.

Finale MU18: BAL - Heroes 91-67:
De MU18-ploeg van van de Basketball Academie Limburg sloeg toe in het vierde kwart. Na het derde kwart was het nog 62-60.
Na een vroege voorsprong voor BAL pakte Heroes Den Bosch in kwart twee voor het eerst de voorsprong, mede dankzij Finn van Oers en vier achtereenvolgende scores van Mike de Goeij.
Onder aanvoering van uitblinker Nino Vrencken greep BAL weer het initiatief en liep zo uit naar 53-41. Heroes klampt vervolgens weer aan en door een score met bonus voor Matthijs Verhallen werd het derde kwart afgesloten met een kleine Limburgse voorsprong: 62-60. Daarna ging het snel en was het woord aan Armin Strojil, die met vier driepunters voor het verschil zorgde. BAL bleef gas geven en wist uiteindelijk dus een ruime marge op het scorebord te brengen.
Topscorers bij BAL waren Nino Vrencken en Armin Strojil met ieder 24 punten, gevolgd door Julian Dekker met 17. Bij Heroes Den Bosch waren Finn van Oers en Matthijs Verhallen goed voor 18 punten.

Finale MU16: BAL - Lokomotief 86-74:
Voor de rust gingen de strijd gelijk op en hielden de twee teams elkaar in evenwicht, resulteren in een 37-37 score na twintig minuten basketball. Tim Coppens nam Lokomotief na rust op sleeptouw en zorgde met enkele driepunters voor een 47-60 voorsprong, maar bij het ingaan van het laatste kwart was het verschil nog maar drie in Rijswijks voordeel. Net als in de MU18-finale sloeg BAL in het laatste kwart alsnog toe. Pjotr Goes, in totaal goed voor 28 punten, zorgde voor 68-66. Door Sydney Bijlsma werd het nog gelijk, maar het laatste woord was aan BAL. Goes sloeg met een driepunter het beslissende gaatje. Coppens kwam in totaal uit op 30 punten, maar het mocht niet baten voor Lokomotief.
Bij BAL had Goes dus 28 punten, Renars Vogelaar kwam uit op 17 punten.

Finale MU20/MU22: BAL - Orange Lions Academy 86-41:
Ook de derde finale van de dag werd gewonnen door BAL. De Orange Lions Academy werd met zeer ruime cijfers verslagen. Stijn Hintzbergen speelde een sterke wedstrijd onder het bord en Max van den Heuvel en Nino Vrencken waren trefzeker van achter de driepuntslijn. BAL stond bij rust al op een comfortabele voorsprong van 40-19. Bij de Orange Lions Academy (OLA) ontbraken weliswaar enkele spelers, waardoor het opleidingsteam vooral lengte tekort kwam. OLA kon geen moment een vuist maken tegen het sterk acterende BAL. De voorsprong werd na rust gestaag uitgebreid door de Limburgers die uiteindelijk met 86-41 wonnen en daarmee de 'hattrick' vol maaktem op deze finaledag van de Basketball Cup in Weert.
Stijn Hintzbergen werd topscorer met 25 punten, Max van den Heuvel volgde met 16. Jacopo van der Knaap was topscorer bij OLA met 15 punten.

Komende zaterdag (26 september) is het de beurt aan de vrouwen en de rollers, als in Barendrecht bij Binnenland drie finales worden gespeeld.