!
13 oktober 2019

Den Helder Suns bekroont inhaalrace met zege op BAL

Den Helder Suns heeft in de Dutch Basketball League een inhaalrace bekroond met een overwinning. Zaterdagavond keek Den Helder kort voor rust tegen een achterstand van 18 punten aan. Maar thuisploeg Basketball Academie Limburg zakte na de pauze in elkaar en zag de bezoekers in sneltreinvaart terugkomen. De Suns wonnen vervolgens alsnog met 72-81.

Na twee goede wedstrijden tegen Landstede Hammers en BC Beroe uit Bulgarije kwam Zorg en Zekerheid Leiden zaterdagavond in Leeuwarden minder sterk voor de dag. Aris Leeuwarden stond na drie kwarten maar vier punten achter, maar verloor uiteindelijk wel van de nog ongeslagen Leidse ploeg. Het werd 66-77.

Apollo Amsterdam leek zaterdagavond tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam Basketball in het derde kwart even op weg naar een stunt. De Amsterdammers kwamen op voorsprong, maar in het laatste kwart stelde Feyenoord orde op zaken. Via 7-20 pakte de ploeg van Toon van Helfteren alsnog de zege met 61-70.

Landstede Hammers bezorgde Donar zondagmiddag de tweede nederlaag in een week tijd. Eerder ging het voor de onttroonde landskampioen mis in Rotterdam, nu was regerend kampioen Landstede Hammers met 77-70 te sterk. De zieke Landstede-coach Herman van den Belt ontbrak op de bank bij de thuisclub voor het eerst sinds 25 september 2010, aldus basketbalarchivaris Jacob Bergsma.

Heroes Den Bosch hoeft dit weekeinde niet te spelen, maar kwam wel in het nieuws. Heroes heeft zich namelijk versterkt met Boy van Vliet. De 25-jarige guard met Bossche roots heeft voor minimaal twee seizoenen getekend en sluit zich per direct aan bij de selectie van head coach Jean-Marc Jaumin.