!
6 oktober 2019

Donar wint eerste topper van het nieuwe seizoen

Donar heeft de eerste topper van het nieuwe seizoen in de Dutch Basketball League gewonnen. Het gat met Heroes Den Bosch werd zaterdagavond al in de eerste helft geslagen. Donar leidde bij rust met 48-25. Heroes kwam in het derde kwart nog wel enigszins terug, maar kon Donar niet echt meer bedreigen en verloor met 91-75.

Twee weken geleden ging Zorg en Zekerheid Leiden in Zwolle nog onderuit tegen Landstede Hammers in de strijd om de Supercup. In Leiden was het zaterdagavond anders. Zorg en Zekerheid Leiden speelde agressiever en scoorde geregeld uit Zwols balverlies. Zo won de Leidse ploeg met 82-73 van de landskampioen.

Basketbal Academie Limburg heeft na drie wedstrijden in het nieuwe seizoen al twee overwinningen op zak. In Sporthal Boshoven werd zaterdagaond het bezoekende Aris Leeuwarden, dat door blessures geplaagd wordt, met een 74-62 nederlaag terug naar Leeuwarden gestuurd.

Den Helder Suns heeft de eerste competitiezege op zak. Apollo Amsterdam kwam er zaterdagavond in het eerste kwart niet aan te pas en liep een 26-9 achterstand op. Daarna speelde de Helderse formatie de wedstrijd geroutineerd uit. Via een ruststand van 47-27 werd het 93-77.

Ga voor de volledige verslagen naar www,basketballleague.nl.