U bevindt zich hier: Competitie » Eredivisie » Dutch Basketball League

Dutch Basketball League (DBL)

In het Nederlandse basketball is de hoogste competitie voor mannenteams de Dutch Basketball League. De DBL wordt gevormd door negen clubteams: Apollo Amsterdam, Aris Leeuwarden, Basketball Academie Limburg (Weert), Den Helder Suns, Donar (Groningen), Heroes Den Bosch, Landstede Hammers (Zwolle), Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball (Rotterdam) en Zorg en Zekerheid Leiden. De reguliere competitie begint in oktober en eindigt eind april. Daarna volgen de play-offs

In het seizoen 2018/2019 ging de landstitel naar Landstede Basketbal dat in de finale van de play-offs in een best-of-seven met 4-2 won van Donar, de club die de drie seizoenen daarvoor kampioen van Nederland werd. Het was de eerste prijs in de clubhistorie van Landstede. De Canadees Kaza Kajami-Keane van de Zwollenaren werd uitgeroepen tot Most Valuable Player van de play-offs. De nationale beker bij de mannen was in 2019 voor Zorg en Zekerheid Leiden, de Supercup van 2018 (landskampioen tegen bekerwinnaar) ging naar Donar.

Den Bosch is met zestien landskampioenschappen recordhouder bij de mannen, gevold door Donar en ABC Amsterdam met elk zeven, Den Helder met zes en Leiden met drie. De laatste titel voor de Bosschenaren dateert van het seizoen 2014/2015. Den Bosch is ook recordhouder met zeven bekertitels. Donar (4) veroverde tot nu toe de meeste Supercups.

Klik hier voor het laatste nieuws
Klik hier voor de uitslagen
Klik hier voor de stand
Klik hier voor een overzicht van alle kampioenen

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF