U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Zorg en Zekerheid behoudt ongeslagen in Dutch Basketball League

Terug naar overzicht

Zorg en Zekerheid behoudt ongeslagen in Dutch Basketball League

3 december 2017 11:34:00

Zorg en Zekerheid Leiden is na acht wedstrijden nog steeds ongeslagen in de Dutch Basketball League. Na een stoeve start zorgde een 19-0 run in het eerste kwart al vroegtijdig voor een beslissing in het uitduel zaterdagavond bij Apollo Amsterdam. Via een ruststand van 37-47 werd Apollo uiteindelijk met 64-83 verslagen.

Landstede Basketbal boekte voor de tweede keer in drie dagen tijd een benauwde overwinning. Basketball Academie Limburg kwam zaterdagavond van 21 punten achter terug tot 77-77. In de verlenging pakte Landstede alsnog de zege. Het werd 88-91

Door de zege van Landstede moest Donar winnen om alleen tweede op de ranglijst te blijven. Donar sloeg de aanval van New Heroes Basketball, een andere kandidaat voor die tweede plek, af door zondag in de MartiniPlaza met 85-65 te winnen van de Bosschenaren.  Na een goed openingskwart van New Heroes stelde Donar al voor rust (46-40) orde op zaken. Na de pauze liep de kampioen weg naar uiteindelijk twintig punten verschil.

Forward Lease Rotterdam behield zijn positie in de middenmoot door een benauwde zege bij het nog puntloze Den Helder Suns.  Met nog zo'n drie minuten te gaan leek bij 62-70 de winst voor de Rotterdammers wel veilig gesteld, maar de Suns knokten zich terug in de wedstrijd en hadden met één punt achterstand de laatste aanval. Dat leverde helaas voor het thuispubliek geen zege op, waardoor Forward Lease met 73-76 ontsnapte in de kop van Noord-Holland.

Ga voor uitgebreide wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF