U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Strijd om tickets Final Four in VBL nadert ontknoping

Terug naar overzicht

Strijd om tickets Final Four in VBL nadert ontknoping

12 januari 2018 21:38:15

De strijd om deelname aan de Final Four in de Vrouwen Basketball League is bloedstollend spannend. Het mini-toernooi markeert traditiegetrouw de helft van het seizoen en staat dit jaar op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari op het programma in Katwijk. Solar-systemen Grasshoppers is als organisator al verzekerd van deelname, maar voor de resterende drie tickets wordt nog volop gestreden.

Komend weekeinde wordt in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft veel duidelijk. Dozy BV Den Helder en Lekdetec.nl, eerste en tweede op de ranglijst met 18 punten uit 13 duels, lijken de beste papieren te hebben, maar ook Renes/Binnenland (derde met 16 uit 13), KEUS/Royal Eagles (vijfde met 12 uit 14) en Loon Lions (zesde met 12 uit 14) komen nog in aanmerking voor deelname.

De Royal Eagles leden afgelopen woensdag kostbaar puntverlies door thuis met 64-73 van Grasshoppers te verliezen. Komend weekeinde gaat de club uit Apeldoorn op bezoek bij Binnenland, Den Helder ontvangt de Lions en Lekdetec.nl krijgt hekkensluiter CTO Amsterdam Vrouwenbasketball over de vloer. Grasshoppers ontvangt Amazone en dinsdag staat nog het inhaalduel tussen de Eagles en de Lions op het programma. De spanning stijgt naar het kookpunt.

Klik hier voor de stand en het programma in de VBL

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF