U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Ook Dozy BV Den Helder vrij in eerste ronde play-offs

Terug naar overzicht

Ook Dozy BV Den Helder vrij in eerste ronde play-offs

11 maart 2018 10:04:00

Dozy BV Den Helder hoeft in de eerste ronde van de play-offs in de Vrouwen Basketball League niet in actie te komen. De Helderse formatie won zaterdagavond thuis met 75-60 van Solar-systemen Grasshoppers, dat al zeker was van de eerste plek in de Elite A en ook een bye in de eerste ronde van de play-offs heeft. Door die zege is Den Helder als tweede geëindigd.

Het andere duel in de Elite B werd gewonnen door Lekdetec.nl, dat met 68-76 zegevierde bij Renes/Binnenland. De regerend kampioen is daardoor derde geworden in de Elite A en speelt nu vanaf zaterdag 17 maart in de eerste ronde van de play-offs in een best-of-three tegen KEUS/Royal Eagles voor een plek in de halve finale.

Binnenland eindigde in de Elite A als vierde en staat nu in de play-offs tegenover Loon Lions. Ook deze twee teams spelen vanaf zaterdag 17 maart een best-of-three voor een plek bij de laatste vier.

In de Elite B had KEUS/Royal Eagles zaterdag geen kind aan Amazone Basketball Utrecht, want het won de uitwedstrijd met ruime cijfers: 52-93. Loon Lions, al zeker van de eerste plek in de Elite B voor de Eagles, versloeg CTO Amsterdam Vrouwenbasketball, maar makkelijk ging dat niet. Het werd uiteindelijk maar net 57-55 voor de Lions. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF