U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » New Heroes Den Bosch haalt meteen flink uit in ouverture

Terug naar overzicht

New Heroes Den Bosch haalt meteen flink uit in ouverture

7 oktober 2018 10:54:00

New Heroes Basketball Den Bosch is het nieuwe seizoen in de Dutch Basketball League goed begonnen. Feyenoord Basketball Rotterdam sloot zatwerdagavond in de Maaspoort het eerste kwart nog met een 15-16 voorsprong af. Daarna kwamen de Bosschenaren op stoom en in twee kwarten liep het verschil flink op. Uiteindelijk werd het 86-57 voor de thuisploeg.

Den Helder Suns liet zaterdag een geweldige kans lopen om het seizoen met een thuiszege op Aris te beginnen. Bij het ingaan van het laatste kwart leken de Suns op rozen te zitten. De thuisploeg stond met maar liefst zestien punten voor: 58-42. In het laatste kwart zette alsnog Aris de wedstrijd op z'n kop. Nick Masterson bracht de Friezen de winst (67-68) met een rake driepunter.

Nieuwkomer Dutch Windmills leed in de eerste thuiswedstrijd in z'n bestaan een nederlaag. Landstede Basketbal sloeg zondag in het tweede kwart toe, waarna de zege voor de Zwolse formatie niet meer in gevaar kwam. Het werd uiteindelijk 64-78.

Zondag kwam Donar, daags na het winnen van de Supercup, opnieuw in actie. De Groningers slaagden erin ook hun tweede wedstrijd van dit weekend in winst om te zetten. Basketball Academie Limburg sputterde aanvankelijk tegen en kwam na de rust ook nog met een 8-0 run op de proppen. Dat was niet genoeg om een 90-53 nederlaag te voorkomen.

Ga voor de complete wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF