U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Nederlandse clubs winnen alledrie in FIBA Europe Cup

Terug naar overzicht

Nederlandse clubs winnen alledrie in FIBA Europe Cup

7 november 2018 20:38:00

Een fijn Europees avondje voor de drie Nederlandse clubs in de FIBA Europe Cup. Het begon woensdag met Donar dat flink huis hield in Istanbul. Thuisclub Istanbul BBSK wist in het eerste kwart nog gelijk op te spelen tegen de Groningers, maar daarna was er geen houden meer aan. Via een ruststand van 26-33 denderde Donar door naar een 47-85 eindstand in groep C van de FIBA Europe Cup.

New Heroes Den Bosch herstelde zich in Tsjechië van de nederlaag tegen Zorg en Zekerheid Leiden van afgelopen zondag. Zonder Steven Cook, Stefan Wessels en Jonathon Williams ging het woensdag uit bij BK JIP Pardbice wel moeilijker dan in de heenwedstrijd in Den Bosch. Niettemin won New Heroes met 64-68 en doet het nog steeds mee in groep D, al wordt het er door de zege van Ironi Ness Ziona op Saratov niet makkelijker op de tweede ronde te halen.

In Leiden voltrok zich later op de avond een mirakel. Toen Zorg en Zekerheid Leiden vlak na rust zeventien punten achter kwam te staan tegen Sakarya BSB gaf niemand meer een stuiver voor de Leidse ploeg. Zorg en Zekerheid Leiden kwam echter terug, sleepte er een verlenging uit en en daarna ook nog de winst: 99-97. Met deze zet Leiden een flinke stap richting de tweede ronde.

Ga voor de volledige wedstrijdverslagen naar www.basketballleague.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF