U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Informatiebijeenkomst over pilot andere competitieopzet MU12

Terug naar overzicht

Informatiebijeenkomst over pilot andere competitieopzet MU12

14 maart 2019 17:24:00


Foto Noordkop

De Nederlandse Basketball Bond is van plan om komend seizoen een pilot te starten met een vernieuwde competitieopzet in de leeftijdsklasse MU12. Het bovenliggende doel is een verbetering van het opleidingstraject (van mini tot mogelijk U21 speler) voor de jongenscompetities, waar zowel de clubs in breedtesport als de topsportclubs van profiteren.

De NBB organiseert op zaterdag 23 maart a.s. voor alle verenigingen in het land een informatiebijeenkomst over deze pilot voor de U12-competitie. Het draait bij de beoogde veranderingen om drie thema's: spelplezier voor alle deelnemers, een goede basis voor basketbalcoördinatie en een basis voor goede schottechniek. Deze drie ontwikkeldoelen zijn gekozen als de belangrijkste prioriteit voor de jongste jeugd. Oftewel: plezier, bewegen en schieten.

Onderdeel van de informatiebijeenkomst, die van 9.00 tot 12.00 uur wordt gehouden in het Landstede Sportcentrum in Zwolle, is een demonstratie van de nieuwe opzet.

Het programma ziet er als volgt uit:

09.00 uur: ontvangst
09.20 uur: korte presentatie van de plannen
10.00 uur: demonstratiewedstrijd door de U12 teams van Landstede ZAC en Celeritas-Donar
11.00 uur: gelegenheid voor vragen en het geven van input.

De NBB hoopt zoveel mogelijk clubtegenwoordigers te moegen begroeten in Zwolle. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door te mailen naar competities@basketball.nl.

Namens de NBB zijn Marco van den Berg (hoofd Orange Lions Academy) en Dennis Bouwmeester (medewerker competities) aanwezig.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF