U bevindt zich hier: Competitie » Uitslagen, programma en stand » Nieuws » Solar-systemen Grasshoppers opnieuw kampioen van Nederland

Terug naar overzicht

Solar-systemen Grasshoppers opnieuw kampioen van Nederland

12 mei 2019 01:05:00

De basketbalsters van Solar-systemen Grasshoppers hebben voor de tweede maal op rij de titel in de Vrouwen Basketball League veroverd. De ploeg uit Katwijk won zaterdagavond in Landsmeer de vierde wedstrijd van de finaleserie overtuigend met 30-64 en besliste zo de best-of-five serie met 3-1. Loon Lions moet zich troosten met de Carla de Liefde Trofee (nationale beker bij de vrouwen) die het eind maart veroverde ten koste van Lekdetec.nl.

Loon Lions had in eigen huis een moeilijke avond. Vooral aanvallend vielen de ballen niet, al scoorde Grasshoppers er nou ook niet meteen op los. Maar net wel iets vaker dan de Lions en daardoor ging Grasshoppers met een voorsprong van zes punten (15-21) de rust in.

In de tweede helft zette Grasshoppers een tandje bij en met twee driepunters van Ingrid van der Plas werd de voorsprong uitgebouwd naar 16 punten (21-37). Die marge gaven de vrouwen uit Katwijk niet meer weg en zo konden ze uiiteindelijk met een royale 30-64 zege op zak de tweede titel in de clubhistorie voor zich opeisen.

Voor scheidsrechters Edwin Wallaart en Saskia Warmerdam was het ook een bijzondere avond in Landsmeer. Zij floten na een jarenlange staat van dienst beiden hun laatste wedstrijd in de Vrouwen Basketball League.  Ze deden dat samen met scheidsrechter van het jaar Rizgar Abdullah.

Ga voor een uitgebreid wedstrijdverslag naar de website van Loon Lions.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF