!
2019_WBL_Utrech_Cangeroes_Teamfoto
9 december 2019

BC Utrecht Cangeroes stunt met zege op Loon Lions

BC Utrecht Cangeroes heeft voor een flinke sensatie gezorgd in de Women's Basketball League. De club uit Utrecht stuntte zaterdag met een 54-56 overwinning bij Loon Lions. Het was de allereerste overwinning dit seizoen voor de nieuwkomer en zodoende ook de eerste zege voor BC Utrecht Cangeroes op het hoogste niveau van het Nederlandse vrouwenbasketball.

4Consult/Binnenland profiteerde van de nederlaag van Loon Lions. De club uit Barendrecht won zaterdag zelf thuis met 71-64 van Jolly Jumpers en is daardoor nu alleen koploper in de WBL.

Loon Lions werd op de ranglijst ook gepasseerd door Sportiff Company Grasshoppers. De regerend landskampioen die een moeizame seizoensstart beleefde, boekte zaterdag in Haren een overtuigende 38-64 overwinning bij Keyser Capital Martini Sparks. Grasshoppers heeft nu net als de Lions 18 punten, maar een duel minder gespeeld (12 om 13).

De vierde wedstrijd in deze speelronde ging tussen Dozy BV Den Helder en Lekdetc.nl. Den Helder won thuis met 78-53 van de hoger geplaatste opponent, waarmee nog maar eens duidelijk werd dat de onderlinge krachtsverhoudingen in de WBL dit seizoen kleiner lijken dan ooit.

Gerelateerde artikelen